Ο Πιστόριους κατέρρευσε βλέποντας φωτογραφία με το πρόσωπο της νεκρής Ρίβα

Ο Πιστόριους κατέρρευσε βλέποντας φωτογραφία με το πρόσωπο της νεκρής Ρίβα

«Ω, Θεέ μου», αναφώνησαν οι παριστάμενοι βλέποντας το καταματωμένο κεφάλι της άτυχης κοπέλας

Ο Πιστόριους κατέρρευσε βλέποντας φωτογραφία με το πρόσωπο της νεκρής Ρίβα
«Έκανες ένας λάθος; Σκότωσες έναν άνθρωπο! Ανάλαβε τις ευθύνες σου για αυτό που έκανες».

Τα παραπάνω είπε απευθυνόμενος στον Όσκαρ Πιστόριους ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Πρετόρια, Γκέρι Νελ, λίγα λεπτά αφότου μια φωτογραφία με το καταματωμένο πρόσωπο της Ρίβα Στέενκαμπ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, σοκάροντας τους παριστάμενους και κυρίως τον κατηγορούμενο για φόνο αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα, ενώ προσπαθούσε να μην κοιτάζει την φωτογραφία.

Παρόλα αυτά, ο Νελ πίεσε τον Πιστόριους να κοιτάξει τη λήψη, λέγοντάς του: «Ήρθε η ώρα να τη δείτε».

Κλείσιμο

«Ω Θεέ μου», αναφώνησαν όταν είδαν την φωτογραφία όσοι βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο όπου συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη, ωστόσο, η μητέρα του άτυχου μοντέλου, αν και φανερά αναστατωμένη είπε πώς πρόκειται για ένα στοιχείο που έπρεπε να παρουσιαστεί, εκφράζοντας την κατανόησή της για την κίνηση αυτή των δικαστικών αρχών.

Πάντως, ο Πιστόριους είπε πώς δεν έχει σκοπό να αλλάξει τίποτε στην κατάθεσή του, επιμένοντας πώς ότι έχει πει στο δικαστήριο για την μοιραία εκείνη νύχτα είναι η αλήθεια.


Τα σπίτια του Πιστόριους και των γειτόνων του

«Έκανα ένα λάθος», απάντησε ο Πιστόριους. «Πείτε ότι την σκοτώσατε. Ότι πυροβολήσατε και σκοτώσατε την Ρίβα Στέενκαμπ», κάλεσε τον κατηγορούμενο ο Νελ, ο οποίος τον «στρίμωξε» πολύ κατά τη διάρκεια της δίκης. «Ναι, το έκανα», αποκρίθηκε ο αθλητής, ο οποίος απέφευγε να έχει οπτική επαφή με τον εισαγγελέα του δικαστηρίου της Πρετόρια. «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τη Ρίβα, ούτε οποιονδήποτε άλλον. Ένιωσα αβοήθητος. Κρατούσα τα δάχτυλά μου στο στόμα της για να τη βοηθήσω να αναπνεύσει», συνέχισε ο παραολυμπιονίκης, ο οποίος κλήθηκε να επιβεβαιώσει στοιχεία από την αρχική κατάθεσή του.

Την ίδια ώρα, ο Νελ απαίτησε μία ξεκάθαρη απάντηση από τον κατηγορούμενο αν τη στιγμή που άκουσε θορύβους στο μπάνιο βρισκόταν στο μπαλκόνι της κατοικίας του, όπως είχε υποστηρίξει στην πρώτη του κατάθεση. Ο Πιστόριους, εμφανώς συγχυσμένος, έδωσε συγκεχυμένες απαντήσεις και ζήτησε να διαβάσει και πάλι την κατάθεσή του.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το αστέρι των Παραολυμπιακών Αγώνων, προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες από το μοιραίο βράδυ. Εκείνος, όπως ισχυρίζεται τα έκανε όλα για να την προστατεύσει, καθώς νόμιζε ότι κάποιος είχε εισβάλει στην πολυτελή του οικεία. Μάλιστα, της φώναζε να καλέσει την αστυνομία -όπως λέει- χωρίς να του φανεί περίεργο που δεν λάμβανε καμία απάντηση...

«Πριν να το καταλάβω είχα πυροβολήσει τέσσερις φορές...», είπε σήμερα στο δικαστήριο ο Πιστόριους, προχωρώντας στη συνέχεια σε περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. 

«Προσπάθησα να την σηκώσω. Το κεφάλι της ήταν επάνω στον ώμο μου. Αισθανόμουν το αίμα να τρέχει επάνω μου. Το χέρι της είχε σπάσει. Δεν μπορούσα να την σηκώσω. Ήμουν στα γόνατα και την τραβούσα από το μπάνιο», είπε μέσα σε λυγμούς, περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές όταν -κατά τον ίδιο- συνειδητοποίησε τι είχε κάνει.


Η πόρτα του μπάνιου που δέχθηκε τέσσερις σφαίρες ενώ η Ρίβα ήταν μέσα

«Είδα το κινητό της ότι ήταν στο μπάνιο και το πήρα. Έτρεξα πίσω στο κρεβάτι να πάρω και το δικό μου κινητό. Τηλεφώνησα στον Στάντερ που είναι φίλος μου και ζήτησα τη βοήθειά του. Δεν μπορούσα να σηκώσω τη Ρίβα. Πάσχιζα για να την σηκώσω. Έτρεξα προς τις σκάλες για να του ανοίξω την πόρτα», συνέχισε.

Νωρίτερα είχε πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο, για να την παραλάβει ασθενοφόρο. «Μου είπαν ότι έπρεπε να την πάρω ο ίδιος στο νοσοκομείο. Ότι δεν πρέπει να περιμένω για αυτούς. Η Ρίβα βασανιζόταν και προσπαθούσε να αναπνεύσει», τόνισε ακόμη. 

Όταν ήρθε ο Στάντερ για να τον βοηθήσει, ενημερώθηκαν ότι το ασθενοφόρο είναι καθ'οδόν.

«Περίμενα να φτάσουν. Είχα τα χέρια μου στον γοφό της προσπαθώντας να σταματήσω την αιμορραγία.  Ο Στάντερ με ρώτησε αν είχα καθόλου ταινία για να δέσει τα χέρια της Ρίβα», είπε μέσα στα κλάματα ο Πιστόριους.


Η οικογένεια της άτυχης Ρίβα παρακολουθεί τη δίκη

«Στάθηκα πίσω όταν έφτασε το ασθενοφόρο. Μία νοσηλεύτρια ήρθε και μου είπε ότι θα ήθελε να με ενημερώσει ότι η Ρίβα είχε πεθάνει. Άρχισα να κλαίω και τότε ήρθαν και δύο αστυνομικοί», επισήμανε, λέγοντας πως «κάθε φορά που κοίταζα στο σπίτι ήταν μέσα όλο και περισσότεροι άνθρωποι, όλο και πιο πολλοί αστυνομικοί».

«Η Ρίβα ξεψύχησε στα χέρια μου πριν έρθει το ασθενοφόρο», είπε ξεσπώντας σε κλάματα.


Συντετριμμένη η μητέρα της Ρίβα από τις λεπτομέρειες

«Προσπαθούσα να ξεπλύνω τα χέρια μου από το αίμα», συνέχισε, τονίζοντας πως του είχαν πει να μην το κάνει, όμως εκείνος δεν άντεχε την μυρωδιά, τον έκανε να θέλει να κάνει εμετό. 


Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και οι γονείς του Πιστόριους

Η δίκη πήρε μικρή αναβολή και συνεχίστηκε εκ νέου λίγο αργότερα με τον δικηγόρο της οικογένειας Στέενκαμπ να κάνει επιθετικές ερωτήσεις στον Πιστόριους και να του ζητά να παραδεχθεί ότι την δολοφόνησε και να αναλάβει τις ευθύνες του, δεδομένου ότι ήταν ένα δυνατό και ισχυρό πρότυπο.


Φωτογραφία από το μπάνιο όπου ξεψύχησε η Ρίβα

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο δικαστήριο βίντεο που δείχνει τον Πιστόριους να πυροβολεί με το όπλο που σκότωσε τη Ρίβα. Μέσα σε αυτό κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: «Δεν είναι σαν να τινάζεις μυαλά στον αέρα, αλλά γαμ... είναι ένας φονιάς ζόμπι».



Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν και γείτονες του Πιστόριους.

Μετά την επανέναρξη της δίκης, ο Πιστόριους επέμεινε ότι ο θάνατος της συντρόφου ήταν ατύχημα, τονίζοντας ότι πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε.

«Έβαλα το δάχτυλο στη σκανδάλη και πυροβόλησα γιατί φοβήθηκα», είπε ο αθλητής, επισημαίνοντας πως μόλις βγήκε από το μπάνιο, όπου διαπίστωσε ότι η Ρίβα είχε τραυματιστεί, έτρεξε στο μπαλκόνι για να καλέσει σε βοήθεια.

Αργότερα, ο Νελ του είπε ότι η Ρίβα «δε βρίσκεται στη ζωή εξαιτίας» του και ο παραολυμπιονίκης, εμφανώς ταραγμένος, δήλωσε πως η μνήμη του «δεν είναι πολύ καλή», ότι προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και πως βρίσκεται υπό πίεση.

 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης