Αίγυπτος: Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών

Η βία ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, όταν φοιτητές από τις αντίπαλες οικογένειες έγραψαν προσβλητικά γκράφιτι στους τοίχους ενός τοπικού σχολείου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες οικογένειες στην πόλη Ασουάν στη νότια Αίγυπτο, δήλωσαν σήμερα Σάββατο αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

Η βία ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, όταν φοιτητές από τις αντίπαλες οικογένειες έγραψαν προσβλητικά γκράφιτι στους τοίχους ενός τοπικού σχολείου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Κλείσιμο
Οι δύο οικογένειες κατάγονται από μια ομάδα Νουβίων και από το αραβικό κλαν Μπένι Χελάλ, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να καούν ολοσχερώς προτού η αστυνομία καταφέρει να σταματήσει τις συγκρούσεις το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μοχάμεντ Σορούρ, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στο Ασουάν, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους 23 μέχρι σήμερα το απόγευμα. Τριάντα ένας άνθρωποι νοσηλεύονται, είπε.

Ο κυβερνήτης έδωσε εντολή 17 τοπικά σχολεία να κλείσουν αύριο Κυριακή, πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας στην Αίγυπτο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης