Βιομηχανία του κακάο: Η πικρή αλήθεια πίσω από τη γλυκιά σοκολάτα

Βιομηχανία του κακάο: Η πικρή αλήθεια πίσω από τη γλυκιά σοκολάτα

Τα ζαχαροπλαστεία σήμερα κάνουν χρυσές δουλειές αλλά κάποιοι υποφέρουν

Βιομηχανία του κακάο: Η πικρή αλήθεια πίσω από τη γλυκιά σοκολάτα
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου τα ζαχαροπλαστεία θα κάνουν χρυσές δουλειές πουλώντας σοκολάτες που οι ερωτευμένοι χαρίζουν στο πρόσωπο που αγαπούν. Πίσω από την γλύκα της σοκολάτας η ιστορία που κρύβεται αφήνει μάλλον μια πικρή γεύση.

Η σοκολάτα παράγεται από κόκκους κακάο το οποίο καλλιεργείται στις χώρες της Δυτικής Αφρικής και της Λατινικής  Αμερικής εκεί που το κλίμα είναι τροπικό. Ειδικότερα η Δυτική Αφρική παράγει πάνω από το 70% του κακάο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το CNN, στις χώρες της Δυτικής Αφρικής πολλά παιδιά εργάζονται στις φυτείες του κακάο σε δυσμενείς συνθήκες αφού σε αυτές τις χώρες δεν είναι μόνο διαδεδομένη η παιδική εργασία αλλά και η δουλεία. Η βιομηχανία του κακάο δεν επιτρέπει στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της και τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις αρχές στην Ακτή του Ελεφαντοστού όταν δημοσίευσαν άρθρο για την κυβερνητική διαφθορά σχετικά με την βιομηχανία του κακάο.

Η  ολοένα αυξανόμενη βιομηχανία της σοκολάτας αυξάνει την ζήτηση για φθηνό κακάο με αποτέλεσμα οι παραγωγοί του να αναζητούν φθηνά εργατικά χέρια στα παιδιά. Πολλά παιδιά παραδίδονται από την ηλικία των επτά ετών στις φυτείες του κακάο από συγγενικά τους πρόσωπα έναντι αμοιβής και μετά δεν βλέπουν για χρόνια την οικογένειά τους ή ακόμα και ποτέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης