Νότια Αφρική: Κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανούς δύο ανθρώπους ο «μαϊμού» διερμηνέας

Νότια Αφρική: Κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανούς δύο ανθρώπους ο «μαϊμού» διερμηνέας

Ο άνδρας που εξαπάτησε την κοινότητα κωφών κατηγορείται επίσης για βιασμό, κλοπή και απόπειρα απαγωγής

Νότια Αφρική: Κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανούς δύο ανθρώπους ο «μαϊμού» διερμηνέας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον διερμηνέα «μαϊμού» που εξαπάτησε την κοινότητα κωφών στη Νότιο Αφρική με τις μεταφράσεις του στη τελετή μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα.

Αφού έγινε γνωστό ότι ο 34χρονος Ταμσάνκα Τζαντίγιε, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για δολοφονία, βιασμό, κλοπή και απόπειρα απαγωγής, μία νέα κατηγορία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Κλείσιμο

Ο «διερμηνέας» φέρεται να ήταν μέλος ομάδας που πυρπόλησε δύο άνδρες, επειδή έκλεψαν κλέψει συσκευή τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τον ξάδερφο και τρία φιλικά πρόσωπα του Τζαντίγιε, ο 34χρονος με τους φίλους του έπιασαν τους δύο άνδρες και αφού τους χτύπησαν βίαια, τοποθέτησαν γύρω από το λαιμό τους ελαστικά και τους έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα τα θύματα να βρουν τραγικό θάνατο.

Οι ύποπτοι καταδικάστηκαν για τη δολοφονία το 2003, αλλά ο Τζαντίγιε, είχε κριθεί ανίκανος να δικαστεί εξαιτίας ψυχικής ασθένειας.

Αντί, λοιπόν, να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης, το 2006 τοποθετήθηκε σε ψυχιατρική κλινική για έναν χρόνο περίπου, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη φτωχική γειτονιά που έμενε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Εκείνη τη χρονική περίοδο, σύμφωνα με τους φίλους του, ξεκίνησε να μεταφράζει στη νοηματική.

Μάλιστα, αποκάλυψαν ότι η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο 34χρονος για τη δολοφονία των δύο ανδρών είναι γνωστή ως «κολιέ», εξαιτίας των ελαστικών που τοποθετούνται γύρω από το λαιμό των θυμάτων. Αυτή τη μέθοδο, δε, χρησιμοποιούσαν συχνά κατά την περίοδο του απαρτχάιντ για να τιμωρήσουν κλέφτες.

Στο μεταξύ, διενεργείται έρευνα από τις τοπικές αρχές για το παρελθόν του Τζαντίγιε και σύντομα θα έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης