Ο Ιταλός «Ομπάμα» δίνει ανάσα ζωής στο Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Ιταλός «Ομπάμα» δίνει ανάσα ζωής στο Δημοκρατικό Κόμμα

Άνοδο σημειώνει το κόμμα του νεοεκλεγέντος γραμματέα, Ματέο Ρέντζι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Ιταλός «Ομπάμα» δίνει ανάσα ζωής στο Δημοκρατικό Κόμμα

Η εκλογή του Ματέο Ρέντζι ως γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) δεν αποτελεί μοναχά προσωπική νίκη, αλλά νίκη ολόκληρου του κόμματος.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία SWG, σύμφωνα με την οποία αμέσως μετά την ανάδειξη του 38χρονου δημάρχου της Φλωρεντίας, το ποσοστό του Pd σημειώνει αλματώδη αύξηση.

Κλείσιμο

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει 35,6%, σημειώνοντας αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με την άνοδο να αποδίδεται κυρίως στον Ματέο Ρέντσι.

Την ίδια στιγμή, η κεντροαριστερή συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα και Αριστερά και Ελευθερία) συνολικά συγκεντρώνει το 40,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Όσο για την πορεία του Φόρτσα Ιτάλια, του έκπτωτου Σίλβιο Μπερλουσκόνι αυτή σημειώνει πτώση, με ποσοστό που αγγίζει το 18,9%, από 21,6% που συγκέντρωνε.

Από την άλλη, το κόμμα του άλλοτε αγαπημένου παιδιού του πρώην Καβαλιέρε, Αντζελίνο Αλφάνο, Νέα Κεντροδεξιά, περιορίζεται στο 5%.

Θετικά, όμως, είναι και τα αποτελέσματα για τον νεοεκλεγέντα γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος βλέπει το κόμμα του να συγκεντρώνει το 5,5% των προτιμήσεων του ιταλικού λαού.

Σχετικά με τον αντισυστημικό Γενοβέζο κωμικό, Μπέπε Γκρίλο, που έφερε πραγματική επανάσταση πριν ένα χρόνο με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, σημειώνει πτώση αγγίζοντας το 18,1% από το 21,1% που συγκέντρωνε πριν λίγες εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης