Βρετανία: 64χρονος κατηγορείται για συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Βρετανία: 64χρονος κατηγορείται για συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο του νόμου για την εθνική ασφάλεια, που αφορά «τη βοήθεια προς μια υπηρεσία πληροφοριών» ξένης χώρας

vretania-kataskopeia
Ένας άνδρας 64 ετών κατηγορήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του βρετανικού νόμου για την εθνική ασφάλεια για παροχή βοήθειας στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Χάουαρντ Μάικλ Φίλιπς συνελήφθη τη 16η Μαΐου στο κέντρο του Λονδίνου και έκτοτε βρίσκεται υπό κράτηση, ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. Σήμερα απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο του άρθρου 3 του νόμου για την εθνική ασφάλεια, που αφορά «τη βοήθεια προς μια υπηρεσία πληροφοριών» ξένης χώρας, εν προκειμένω «τη Ρωσία», διευκρίνισε η αστυνομία. Αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Η υπόθεση δεν συνδέεται με άλλες απαγγελίες κατηγοριών ή έρευνες που σχετίζονται με παραβάσεις του νόμου για την εθνική ασφάλεια, επισήμανε η αστυνομία. «Αυτή η σύλληψη δεν συνδέεται με την πρόσφατη απαγγελία κατηγοριών ή τις έρευνες» που διεξήχθησαν κατά την εφαρμογή του νόμου για την εθνική ασφάλεια, διευκρινίζει η αστυνομία.

Διάφορες υποθέσεις φερόμενης κατασκοπείας που εμπλέκουν τη Μόσχα αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Βρετανία. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στα τέλη Μαρτίου σε βάρος πέντε Βουλγάρων, που κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας. Οι ίδιοι δήλωσαν αθώοι. Στα τέλη Απριλίου, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός 20χρονου Βρετανού βάσει του νόμου για την εθνική ασφάλεια, αφότου κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε επιθέσεις εναντίον «επιχειρήσεων που συνδέονται με την Ουκρανία».

Κλείσιμο
Στις αρχές Μαΐου η Βρετανία απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, παρουσιάζοντάν τον ως έναν «μην δηλωθέντα αξιωματικό των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών». Ως αντίποινα, η Μόσχα απέλασε τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Mondelēz: Πρόστιμο - μαμούθ στην πολυεθνική από την Κομισιόν για τις πρακτικές που κατήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ερμού: Νέες καταγγελίες για τον Αφγανό, είχε επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες - «Φοβάμαι να κυκλοφορήσω μόνη»

Μπραντ Πιτ: Υποχώρησε στο θέμα των παιδιών αλλά δεν τα παρατάει στη μάχη για το Miraval - Νέο «χτύπημα» κατά της Τζολί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης