ΗΠΑ: Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν για το ρόλο του Ισραήλ στα γεγονότα της Αιγύπτου

ΗΠΑ: Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν για το ρόλο του Ισραήλ στα γεγονότα της Αιγύπτου

«Προσβλητικοί», «αβάσιμοι» και «λανθασμένοι» οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού λέει η Ουάσινγκτον

Πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου θα μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα
ΗΠΑ: Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν για το ρόλο του Ισραήλ στα γεγονότα της Αιγύπτου
Στην απερίφραστη καταδίκη των ισχυρισμών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, προχώρησε η Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού είναι «προσβλητικοί, αβάσιμοι και λανθασμένοι».

Κλείσιμο
«Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζος Έρνεστ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε στελέχη του κόμμάτος του, είπε νωρίτερα ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν επίσης αυτές τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι αβάσιμες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης