Η ιαπωνική μαφία εκδίδει περιοδικό

 Η ιαπωνική μαφία εκδίδει περιοδικό

Ακόμα και ένας... μαφιόζος έχει ανάγκη από λίγη χαλάρωση

 Η ιαπωνική μαφία εκδίδει περιοδικό
Ακόμα και ένας μαφιόζος έχει ανάγκη από λίγη χαλάρωση. Υπάρχει, λοιπόν, κάτι καλύτερο από το διάβασμα για να ξεχαστεί κανείς από τα καθημερινά προβλήματα; Αυτό διερωτήθηκαν οι επικεφαλής πριν εκδώσουν το νέο περιοδικό ειδικά αφιερωμένο στη μεγαλύτερη ιαπωνική μαφιόζικη οργάνωση Γιακούζα, που πλέον κυκλοφορεί αποκλειστικά για τα 27.000 μέλη της.

Θέματα για ψάρεμα, παιχνίδια, χαικού τα παραδοσιακά ιαπωνικά ποιήματα των οποίων λάτρης είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ακόμα και ένα εμψυχωτικό άρθρο από τον επικεφαλής της οργάνωσης, Κενίτσι Σινόντα, φιλοξενούνται στο 8σελιδο περιοδικό «Γιαμαγκούτσι – γκούμι Σίνπο».

Κλείσιμο
Στο κύριο άρθρο του, μάλιστα, ο Σινόντα καλεί τα μέλη της οργάνωσης να παραμείνουν ενωμένοι και πιστοί στις αξίες της ομάδας, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να τους «σπάσει».

Παρόλα αυτά δεν πρόκειται για την πρώτη εκδοτική απόπειρα από το παρακλάδι της Γιακούζα, τους Γιαμαγκούτσι-γκούμι, καθώς μέλος της παλαιότερα είχε εκδώσει αυτοβιογραφία, στην οποία μιλούσε για την εμπειρία του στην αγκαλιά της μαφιόζικης οργάνωσης.

«Το περιοδικό αποτελεί απόπειρα της οργάνωσης να δείξει στο κοινό ότι παραμένει πιστή στις παραδοσιακές ιαπωνικές αξίες και ότι τα μέλη της δεν είναι βίαιοι κακοποιοί.

Μπορεί να έχει αποσταλεί μόνο στα μέλη, ωστόσο, ήδη γνώριζαν οι υπεύθυνοι ότι το περιεχόμενό του θα διέρρεε», σχολίασε στον «Guardian» ο Τζέικ Αντελσάιν, ειδικός γύρω από το θέμα της Γιακούζα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης