Βομβιστής σκόρπισε τον θάνατο στο Πακιστάν

Βομβιστής σκόρπισε τον θάνατο στο Πακιστάν

19 νεκροί και 50 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Βομβιστής σκόρπισε τον θάνατο στο Πακιστάν
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί στην Κουέτα, συγκλονίζει το Πακιστάν. Ο βομβιστής ενεργοποίησε τα εκρηκτικά, με τα οποία ζώστηκε, σε απόσταση 50 μέτρων από το τέμενος και από την ισχυρή έκρηξη, σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι και περίπου 50 τραυματίστηκαν.

Η βομβιστική επίθεση έγινε στο πυκνοκατοικημένο σιιτικό προάστιο Χαζάρα, όπου τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν σκοτωθεί 90 πολίτες σε ανάλογη επίθεση.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της περιοχής Αχμπάρ Χουσέιν Ντουράνι, ανέφερε ότι ο βομβιστής ενεργοποίησε τα εκρηκτικά όταν έφτασε στον έλεγχο που κάνουν εθελοντές. Στα θύματα συγκαταλέγονται έξι γυναίκες κι ένα παιδί, δήλωσε ο ίδιος.

Στην Κουέτα επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια, την οποία τροφοδοτούν βίαιες ενέργειες που κάνουν οι Ταλιμπάν, αλλά κι η εξέγερση των ντόπιων.

Ο σιιτικός πληθυσμός στην πρωτεύουσα του Μπαλουχιστάν δέχεται πολλές επιθέσεις, που βαίνουν εσχάτως αυξανόμενες. Την Κυριακή, συνολικά 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν, σε περιστατικά βίας που έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο βαρύς αυτός απολογισμός είναι παραπλήσιος με εκείνον της 3ης Μαρτίου φέτος, οπότε στη σιιτική συνοικία στο Καράτσι εκδηλώθηκε επίθεση και βρήκαν τον θάνατο 50 πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης