Πανελλήνιος διαγωνισμός πρωτοπόρων εκπαιδευτικών

Πανελλήνιος διαγωνισμός πρωτοπόρων εκπαιδευτικών

Σκοπός η ανάδειξη του έργου εκείνων που με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας

Πανελλήνιος διαγωνισμός πρωτοπόρων εκπαιδευτικών
O εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος με την εργασία «Ψηφιακή βόλτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά»κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πρωτοπόρων εκπαιδευτικών, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά από το British Council, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δεξιότητες Ζωής: Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών τους με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Είχε την υποστήριξη της Microsoft στο πλαίσιο του προγράμματος «συνεργάτες στη μάθηση», για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Κλείσιμο
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να τιμήσει το έργο Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιτυχία τους τον 21ο αιώνα.   

Η τελική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Athens Science Festival. Οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών αξιολογήθηκαν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως είναι η χρήση της τεχνολογίας, η εμπλοκή των μαθητών, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου στη μαθησιακή διδασκαλία. 

Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Σταματίου και Κυριάκος Περιμένης με την εργασία «Future Class - Το Δέντρο της Ζωής». Την τρίτη θέση κέρδισε ο Γεώργιος Φιλιππούσης με το «Ποιος φοβάται το διαδίκτυο;». Την τέταρτη θέση μοιράστηκαν η Στέλλα Δασκαλάκη με το «Η Ποίηση μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες» και η Εμμανουέλα Μαυροπούλου με το «Ο Γύρος του Κόσμου: Το Μουσικό Ταξίδι των Παιδιών». Το βραβείο Educators Choice κέρδισε ο Χρήστος Σαμαράς με την εργασία «Στρόβιλο-Εναλλάκτης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης