H Huawei πετάει το γάντι σε Apple και Samsung

H Huawei πετάει το γάντι σε Apple και Samsung

Παρουσίασε στο Λονδίνο τα νέα smartphones της σειράς P, με τα οποία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να χτίσει τις βάσεις της παρουσίας της στην premium κατηγορία συσκευών

H Huawei πετάει το γάντι σε Apple και Samsung
Στο απρόσμενα - για μέσα Απριλίου - καλοκαιρινό Λονδίνο η Huawei παρουσίασε τη νέα σειρά των κορυφαίων της smartphones, φιλοδοξώντας όπως φαίνεται να αναγορευτεί σε βασικό ανταγωνιστή των Apple και Samsung.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που σε παρουσιάσεις προϊόντων της κινεζικής εταιρείας εμφανίστηκαν προβολές με συγκριτικά μεταξύ δικών της συσκευών και αυτών άλλων κατασκευαστών –με σαφή προτίμηση στην Apple. Και είναι κάτι που πλέον συνηθίζεται όλο και περισσότερο σε αντίστοιχες περιστάσεις, κάτι το οποίο έκανε και η Samsung όταν πριν από λίγο καιρό παρουσίασε στην Βαρκελώνη τα νέα Galaxy S6, προβάλλοντας κάποια χαρακτηριστικά τους σε άμεση σύγκριση με το iPhone 6.

Κλείσιμο
Εντούτοις, αυτή τη φορά η Huawei αφιέρωσε αρκετό χρόνο (και διαφάνειες που συνήθως εμφανίζονται σε κλειστές εταιρικές συναντήσεις) στη σύγκριση των νέων της P8 (χωρίς πλέον το πρώτο συνθετικό Ascend) με τα iPhone 6, Galaxy S6 και Note, προβάλλοντας προφανώς χαρακτηριστικά στα οποία πιστεύει ότι υπερτερούν τα δικά της smartphones.

Στο Billingsgate, έναν πολυχώρο τεχνών και μόδας στις όχθες του Τάμεση, η Huawei παρουσίασε τα νέα μοντέλα της σειράς P, με τα οποία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να χτίσει τις βάσεις της παρουσίας της στην premium κατηγορία συσκευών.

«Στόχος του P8 είναι να γίνει το πιο φιλικό προς τον χρήστη smartphone», είπε επί σκηνής ο Richard Yu, CEO του Huawei Consumer Business Group. «Μετά από εκτεταμένη έρευνα, η Huawei απαντά στα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες premium smartphones σήμερα. Συνδυάσαμε τα καλύτερα στοιχεία στυλ και ανθεκτικότητας σε αυτή την συσκευή, προσφέροντας μια επαναστατική εμπειρία χρήσης – ειδικά όσον αφορά στην κάμερα και τη συνδεσιμότητα. Χτίζοντας στην εξαιρετική απόδοση της σειράς Ρ της Huawei, είμαστε πεπεισμένοι πως το P8 θα γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα smartphones το 2015», υποστήριξε ο επικεφαλής το τομέα καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας.



Το P8 ενσωματώνει Full-HD οθόνη τεχνολογίας IPS-NEO 5,2 ιντσών, η οποία σύμφωνα με την Huawei αν και προσφέρει υψηλότερη φωτεινότητα, επιτυγχάνει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (αντίστοιχα κατά 15%). Συγκρίνοντας το P8 με τα iPhone 6 και Galaxy S6, η Huawei παρουσίασε αυτάρεσκα ότι το νέο δικό της flagship smartphone είναι λεπτότερο (6,4 χιλιοστά έναντι 6,9 και 6,8 χιλιοστών των άλλων δυο) και έχει καλύτερη αναλογία μεγέθους ως προς την έκταση της οθόνης -78,3%, έναντι 70,8% του S6 και 66,8% του iPhone 6.

Ιδιαίτερο βάρος έπεσε στην ανάδειξη των φωτογραφικών χαρακτηριστικών του, τόσο στο κομμάτι του hardware, όσο και στο επίπεδο των λειτουργιών, με έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών λήψης selfies –όπως και ο 8αρης αισθητήρας στην κάμερα της εμπρός όψης. Η βασική κάμερα του P8 ενσωματώνει έναν πρωτοποριακό τετράχρωμο (RCBW) 13 MP αισθητήρα, φακό διαφράγματος f/2.0 και υποστηρίζεται από ξεχωριστό επεξεργαστή εικόνας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «επιπέδου DSLR» φωτογραφικών μηχανών.



Το P8 φοράει τον πρωτοεμφανιζόμενο οκταπύρηνο (4+4 στα 2 και 1,5 Ghz), στα 64-bit, Κirin 930 επεξεργαστή της HiSilicon (θυγατρικής της Huawei), με 3 Gb RAM και (μη αποσπώμενη) μπαταρία 2.600 mAh. H Huawei υποστηρίζει ότι η αυτονομία του φτάνει τη μιάμιση μέρα με κανονική χρήση (το πώς ορίζεται είνα βέβαια κάτι πολύ σχετικό) και θα βγάλει ένα 24ώρο με μια φόρτιση στα χέρια ενός heavy user.

Το μεταλλικό σώμα του P8 με τα οβάλ άκρες θυμίζει αρκετά το iPhone. Δεν είναι αδιάβροχο, αλλά διαθέτει μια ειδική κάλυψη που το κάνει ανθεκτικό στις πιτσιλιές. Θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα: ασημένιο, γκρι (στην κανονική έκδοση των 16 Gb) και χρυσό ή μαύρο (στην premium έκδοση των 64 Gb).

Ακολουθώντας το μοτίβο που εισήγαγε με τις θρυλικές παρουσιάσεις του ο Στιβ Τζομπς και την πασίγνωστη ατάκα «υπάρχει και κάτι άλλο», στο τέλος ο Richard Yu έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του (θέλοντας να δείξει ότι πραγματικά χωράει) και το P8 Max. Ένα phablet με Full-HD IPS-NEO οθόνη 6,8 ιντσών και μπαταρία 4.360 mAh, για κανονική χρήση δυο ημερών με μια φόρτιση, το οποίο πάντως για την ώρα δεν προβλέπεται να δούμε επισήμως στην ελληνική αγορά.



Το P8 θα κυκλοφορήσει τον Μάιο στην Ελλάδα. Η τιμή του στην έκδοση των 16 Gb θα είναι 499 ευρώ. Μαζί θα έρθει και το P8 lite με οθόνη 5 ιντσών, 13 ΜΡ πίσω κάμερα και 5 ΜΡ εμπρός, οκταπύρηνο 64 bit επεξεργαστή και συνδεσιμότητα LTE Cat4.

Τα P8 έρχονται με εγκατεστημένο το Android Lollipop (5.0) και το Emotion UI 3.1 της Huawei.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης