Αθηνά - Doda: «Εξακολουθούν να αγαπούν ο ένας τον άλλον»

Αθηνά - Doda: «Εξακολουθούν να αγαπούν ο ένας τον άλλον»

Η γνωριμία τους, ο έρωτας, η ρήξη με τον Thierry Roussel, η αυτοκτονία της Cibele, ένας φημολογούμενος χωρισμός, οι σβησμένες φωτογραφίες από το Instagram και η κατάρα της οικογένειας που έγινε σκιά για την 31χρονη κληρονόμο

Αθηνά - Doda: «Εξακολουθούν να αγαπούν ο ένας τον άλλον»
Το πρωί της περασμένης Τρίτης, τα ελληνικά ΜΜΕ ανάμεσα στα θέματα της ημέρας είχαν και μία είδηση που ίσως κανείς να μην περίμενε να ακούσει. «Ο ιππέας Doda Miranda επιβεβαίωσε το χωρισμό του από την Αθηνά Ωνάση» ήταν ο τίτλος του βραζιλιάνικου περιοδικού Epoca. Σε χρόνο-ρεκόρ, όλα τα ελληνικά sites αναπαρήγαγαν την είδηση, ενώ τα σενάρια για τις αιτίες του χωρισμού οργίασαν. Ωστόσο, τίποτα από όσα έχουμε δει να γράφονται, δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί. «Χώρισαν γιατί δεν ήθελε παιδί ο Doda», «Ισπανίδα καλλονή είναι το τρίτο πρόσωπο που μπήκε ανάμεσά τους», «Η Αθηνά δεν ήθελε να κάνει παιδί», είναι κάποιες από τις πιθανές αιτίες σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

«Τον έβλεπε σαν Θεό της»

Η γνωριμία της Αθηνάς με το μελαχρινό Βραζιλιάνο ιππέα γίνεται το 2002. Έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: την αγάπη για τα άλογα. Η μικρή Αθηνά λατρεύει την ιππασία και ζητάει από τον πατέρα της να φύγει από την Ελβετία και να γραφτεί στην περίφημη σχολή ιππασίας του Nelson Pessoa στις Βρυξέλλες. Ο Thierry Roussel, παρότι στην αρχή δεν είναι ιδιαίτερα συγκαταβατικός, τελικά πείθεται, καθώς στο πρόσωπο της Αθηνάς βλέπει τη λαχτάρα της για το συγκεκριμένο σπορ. Η οικογένεια μετακομίζει στις Βρυξέλλες και η 17χρονη Αθηνά κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στη διάσημη σχολή ιππασίας θα γνωρίσει τον Álvaro Affonso de Miranda Neto (σ.σ. oι περισσότεροι τον αποκαλούν «Doda»). Eκείνος είναι ήδη ένας καταξιωμένος ιππέας, έχοντας κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας (1996) και του Σίντνεϊ (2000). Ανάμεσά τους θα δημιουργηθεί μια τρυφερή σχέση, που σύντομα θα οδηγήσει τη χρυσή κληρονόμο σε ρήξη με τον πατέρα της. «Η μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Thierry και την Αθηνά είχε σίγουρα να κάνει με τον Doda και σε μικρότερο βαθμό με τη διαχείριση των χρημάτων της. Ο Thierry δεν υπολόγισε τον παράγοντα “Doda”: Ήταν ένας όμορφος, ψηλός, επιτυχημένος Λατίνος. Η Αθηνά τον ερωτεύτηκε και τον έβλεπε σαν Θεό της» θα πει χρόνια αργότερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Μανθεάκης, Έλληνας δικηγόρος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Thierry Roussel.
Κλείσιμο

Ο γάμος με τους 750 καλεσμένους απ' όπου απουσίαζε ο Roussel

Ο Roussel πιστεύει πως η σχέση Doda – Αθηνάς είναι ένα νεανικό καπρίτσιο της κόρης του, αλλά τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το ζευγάρι παντρεύεται, ενώ ένα χρόνο πριν από το γάμο η Αθηνά αποδεσμεύει τον πατέρα της από το ρόλο του διαχειριστή της περιουσίας της. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2005, στο Ίδρυμα Maria Luisa & Oscar Americano, στην αριστοκρατική περιοχή Μορούμπι του Σάο Πάολο, ο Doda και η Αθηνά δίνουν όρκους αιώνιας αγάπης. Οι καλεσμένοι τους απολαμβάνουν άφθονη σαμπάνια, ενώ από την οικογένεια Roussel δίνει το «παρών» μόνο η Sandrine Roussel. «Ήταν πολύ ευτυχισμένη η Αθηνά που ήταν εκεί η αδελφή της. Μεγάλωσαν μαζί και δεν ξεκόλλησαν ούτε λεπτό η μία από την άλλη», δηλώνει αργότερα σε συνέντευξή της η Κατερίνα Κοτρωνάκη, σύζυγος του Κωνσταντίνου Κοτρωνάκη, που ήταν κουμπάρος του ζεύγους. Από την πλευρά του γαμπρού, κουμπάρος στο γάμο του είναι ο στενός φίλος και συναθλητής του, Rodrigo Pessoa. Αν και οι φωτορεπόρτερ έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει έξω από το ίδρυμα που γίνεται η τελετή, πλήθος σωματοφυλάκων έχει δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από την τεράστια έκταση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα του γάμου και να αποφευχθεί η διαρροή φωτογραφιών στα media.

Η αυτοκτονία και το γράμμα της Cibelle

Ο έγγαμος βίος της Αθηνάς και του Doda ήταν πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ουδέποτε έκαναν κοσμικές εμφανίσεις, ενώ ήταν αφοσιωμένοι στο μεγάλωμα των παιδιών του, αλλά και στο αγαπημένο τους σπορ, την ιππασία. Από την αρχή έμεναν μαζί τους η Vivian, η κόρη που απέκτησε ο Doda το 2000 από τη σχέση του με τη Βραζιλιάνα καλλονή Cibele Dorsa, αλλά και ο Fernando, το πρώτο παιδί της Cibele από το γάμο της με το Βραζιλιάνο επιχειρηματία Fernando Oliva. Ο Doda και η Αθηνά είχαν αναλάβει εξολοκλήρου την επιμέλεια των δύο παιδιών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο βίος όσο και ο ασταθής χαρακτήρας της Cibele δεν την καθιστούσαν ικανή στο να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά. O χωρισμός, πάντως, της είχε αφήσει μεγάλη πικρία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Cibele «κάρφωνε» τον πρώην αγαπημένο της μέσα από συνεντεύξεις σε βραζιλιάνικα περιοδικά, τονίζοντας πως ο Doda θαμπώθηκε από τα χρήματα της εγγονής του Έλληνα μεγιστάνα. Παρ’ όλα αυτά, από το 2005 μέχρι και το 2011 τα πράγματα έδειχναν να κυλούν ομαλά ανάμεσα στο ζευγάρι και τη Cibele. Εκείνη έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Gilberto Scarpa, παρουσιαστή του τηλεοπτικού σταθμού E! Brasil, και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον Doda. Το βράδυ, όμως, της 30ής Ιανουαρίου του 2011 θα σημαδέψει για πάντα τη ζωή της με τον πιο σκληρό τρόπο. Η Cibele και ο Gilberto βρίσκονται στο σπίτι. Εκείνος είναι χρήστης ουσιών και θέλει να βγει έξω, προκειμένου να βρει ναρκωτικά. Εκείνη τον αποτρέπει, διαμαρτυρόμενη πως αγαπάει τις ουσίες περισσότερο από εκείνη. Πάνω στον καβγά, ο παρουσιαστής κάνει θανάσιμη βουτιά στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματος. Δυο μήνες μετά, η Cibele μην μπορώντας να ξεπεράσει την αυτοκτονία του αγαπημένου της, επιλέγει να φύγει από τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η 36χρονη Cindy Crawford της Βραζιλίας (σ.σ. έτσι την αποκαλούσαν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ) πηδάει από τον έβδομο όροφο του σπιτιού της στο Σάο Πάολο, αφού προηγουμένως έχει φροντίσει να γράψει ένα γράμμα με παραλήπτες όχι μόνο τον Doda και την Αθηνά, αλλά και τα media. Η οργή της είναι εμφανής, ενώ οι χαρακτηρισμοί της έχουν τελικό αποδέκτη το βραζιλιάνο ιππέα. «Doda, ελπίζω μια μέρα να σε συγχωρήσει ο Θεός για αυτό που μου έκανες. Λυπάμαι την Αθηνά. Ποτέ δεν θα γνωρίσει την πραγματική αγάπη. Ο Doda είναι ο χειρότερος άντρας που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου, είναι ένας λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο».

Η είδηση του χωρισμού και η αντίδραση του Doda

Όπως ήταν φυσιολογικό, η αυτοκτονία της Cibele προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στον Doda και την Αθηνά, όσο και στα παιδιά της οικογένειας, Vivian και Fernando. Μολονότι το ζευγάρι πολιορκήθηκε από τα ΜΜΕ, κανείς δεν μπόρεσε να τους αποσπάσει μια δήλωση. Με επιτυχία κατάφεραν να προστατεύσουν τα του οίκου τους και να μεγαλώσουν τα δυο ορφανά από μητέρα παιδιά όσο καλύτερα μπορούσαν. Εκείνο, όμως, που δεν κατάφεραν να κρατήσουν κρυφό ήταν το πρόβλημα της δικής τους σχέσης. Την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαΐου, ένα δημοσίευμα του βραζιλιάνικου περιοδικού Epoca ήταν ικανό να διαδώσει τις φήμες για το χωρισμό τους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λίγες μέρες πιο πριν, στους ιππικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο του Longines Global Champions Tour, η Αθηνά εμφανίστηκε μόνη, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί, καθώς ο Doda ήταν πάντα στο πλευρό της. Από την άλλη, μια μέρα μετά το δημοσίευμα του περιοδικού Epoca, ο Doda έσβησε σχεδόν όλες τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει με την Αθηνά από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ενώ η πρώτη φωτογραφία που ανέβασε μετά τις φήμες που τους θέλουν χώρια ήταν ένα γνωμικό: «Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι, μέχρι να έρθει κάποια στιγμή που η δύναμη θα είναι μόνη επιλογή που θα έχεις» σχολιάζοντας στη λεζάντα: «Συνέχισε να παλεύεις! Ποτέ μην παραιτείσαι! Να είσαι πάντα χαρούμενος!».

«Φέρνω στο αίμα μου την κατάρα του θανάτου»

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις της οικογένειας Ωνάση και είναι η πιο έγκυρη πηγή αυτή τη στιγμή όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, έδωσε το δικό του ρεπορτάζ μέσα από το προφίλ του στο Facebook. «Η Αθηνά Ωνάση διακατέχεται από το σύνδρομο του “ξαφνικού θανάτου”. Αυτό είναι το συμπέρασμα από το διήμερο ρεπορτάζ που έκανα τηλεφωνικά με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός της. Ένα από αυτά μου είπε: “Εδώ και καιρό ο σύζυγός της, Álvaro , προσπαθεί να την πείσει να κάνουν ένα παιδί, αλλά εκείνη πιστεύει ότι οι ρίζες των Ωνάσηδων πρέπει να εκλείψουν, γιατί φέρνουν μέσα τους κατάρα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Και όταν τελευταία σκοτώθηκε το αγαπημένο άλογο ιππασίας της κόρης του Álvaro (από τον πρώτο του γάμο), η Αθηνά άρχισε να κλαίει και να φωνάζει ‘Doda, απομάκρυνε τη Vivian από μένα, φέρνω στο αίμα μου την κατάρα του θανάτου’”. Υπάρχει όμως και η εκδοχή ότι ο Álvaro Affonso de Miranda Neto έχει συνάψει δεσμό με όμορφη Ισπανίδα. Και κάτι τελευταίο: Ο Doda είναι όχι μόνο ο πρώτος άντρας στη ζωή της Αθηνάς, αλλά εδώ και 13 χρόνια ο μοναδικός» έγραψε ο έμπειρος δημοσιογράφος, ενώ στη συνέχεια έδωσε ακόμα περισσότερες πληροφορίες. «“Η Αθηνά και ο Álvaro εξακολουθούν να αγαπούν ο ένας τον άλλο, νομίζω όμως ότι περνούν μια ψυχολογική κρίση. Δεν γνωρίζω αν θα οδηγήσει σε διαζύγιο. Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να δώσουν απάντηση”. Αυτό μου είπε τηλεφωνικά πριν από λίγο ο κουμπάρος του γάμου τους, Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, που ασχολούμενος με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του βρίσκεται μεταξύ Αθηνών και Λονδίνου. Ό,τι άλλο μάθω, σχετικά, θα σας το πω».

Μετά από 11 χρόνια γάμου, η Αθηνά και ο Doda περνούν τη δική τους δοκιμασία. Μακάρι το κακόγουστο σλόγκαν περί «κατάρας» των Ωνάσηδων να μην ισχύσει για την Αθηνά, που μοιάζει να προσπαθεί όλη της τη ζωή να την αποτινάξει.​

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης