Power Rankings by Eurohoops: Έχασε θέσεις ο Παναθηναϊκός, κάτω από τον Ολυμπιακό

Power Rankings by Eurohoops: Έχασε θέσεις ο Παναθηναϊκός, κάτω από τον Ολυμπιακό

Με ακόμη 5 αγωνιστικές να έχουν περάσει και συνολικά το μισό της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, το Eurohoops παρουσιάζει την τέταρτη έκδοση των Power Rankings.

Power Rankings by Eurohoops: Έχασε θέσεις ο Παναθηναϊκός, κάτω από τον Ολυμπιακό
Στάτους, δυναμική, φόρμα και σημασία αποτελεσμάτων αποτέλεσαν τα κριτήρια για την κατάταξη των 16 ομάδων.

16. Αρμάνι Μιλάνο
Κλείσιμο

Προηγούμενο ranking: 13 (-3)
Ρεκόρ: 4-11
Εντός έδρας: 3-5
Εκτός έδρας: 1-6
Επίθεση-Άμυνα: 76,9-81,5

Δυστυχώς για την ίδια την Αρμάνι Μιλάνο αποδεικνύεται πως μπορεί και χειρότερα από πέρυσι, αφού δε λέει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Με 6 ήττες τις τελευταίες 7 αγωνιστικές -επί της Μπασκόνια (92-85) η μοναδική της νίκη το διάστημα αυτό- δε μπορεί να ελπίζει σε περισσότερα, ούτε με την τρίτη χειρότερη άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερή της θέση είναι η 12η από την πρεμιέρα, ενώ μαζί με την Αναντολού Εφές μοιράζεται τις περισσότερες παρουσίες (4) στη 16η.


15. Βαλένθια

Προηγούμενο ranking: 14 (-1)
Ρεκόρ: 4-11
Εντός έδρας: 3-4
Εκτός έδρας: 1-7
Επίθεση-Άμυνα: 74,5-77,2

Οι ήττες διαδέχονταν η μία μετά την άλλη κι η Βαλένθια έδειχνει ανήμπορη να αντιδράσει, μέχρι που την επισκέφτηκε ο Παναθηναϊκός (67-63) και το αρνητικό σερί σταμάτησε στον αριθμό 10. Τόσες έφταναν και περίσσευαν για να τη ρίξουν από κάποτε τρίτη (4η αγων.) στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, αλλά με την τρίτη χειρότερη επίθεση δε γινόταν κι αλλιώς. Το +/- των μόλις 40 πόντων για μία ομάδα με 11 ήττες σε 15 αγωνιστικές μαρτυρά πως αρκετές από αυτές ήρθαν στις λεπτομέρειες, αλλά και συγχρόνως πως κάτι της λείπει.

14. Αναντολού Εφές

Προηγούμενο ranking: 10 (-4)
Ρεκόρ: 4-11
Εντός έδρας: 2-6
Εκτός έδρας: 2-5
Επίθεση-Άμυνα: 76,3-80,6

Χρειάστηκε να περιμένει τη 10η αγωνιστική για την πρώτη της νίκη στο Sinan Erdem Dome, μόνο και μόνο για μετρήσει στη συνέχεια καρέ διαδοχικών είτε εντός είτε εκτός έδρας και μία αλλαγή προπονητή (Εργκίν Αταμάν αντί Βέλιμιρ Περάσοβιτς) σαν υπενθύμιση πως φέτος δεν της πάει τίποτα καλά. Η πέμπτη χειρότερη επίθεση κι άμυνα φέρουν την υπογραφή της Αναντολού Εφές, το ίδιο και μία από τις δύο τελευταίες θέσεις εδώ και λίγες εβδομάδες, αφού η πρόσφατη εντός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ (69-58) δεν έφτανε παρά μόνο για να την ανεβάσει από τη 16η στη 15η.

13. Μπαρτσελόνα

Προηγούμενο ranking: 8 (-5)
Ρεκόρ: 5-10
Εντός έδρας: 4-4
Εκτός έδρας: 1-6
Επίθεση-Άμυνα: 80,7-78,9

Τα λευκά μαντήλια βγήκαν και φέτος στη Βαρκελώνη και βγήκαν νωρίς, αλλά η εκτός έδρας νίκη -η πρώτη σε 7 παιχνίδια- επί της Χίμκι (65-79) ηρέμησε προσωρινά τα πράγματα. Γιατί καλό το τέλος στο αρνητικό σερί των 5 διαδοχικών ηττών, αλλά μία ίσον καμία αν η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Η τέταρτη καλύτερη επίθεση της επιτρέπει να ελπίζει για αυτό, αν κι η επανέναρξη της κανονικής περιόδου το 2018 (εντός με ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι εκτός με Παναθηναϊκό για αρχή) φαντάζει χειρότερη κι από την εκτός έδρας επίδοσή της.


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης