ΑΕΚ-Κέρκυρα 3-1: Εύκολο τρίποντο κι επιστροφή στην κορυφή

ΑΕΚ-Κέρκυρα 3-1: Εύκολο τρίποντο κι επιστροφή στην κορυφή

Για 48 ώρες έμεινε μακριά από την κορυφή η ΑΕΚ που νίκησε άνετα την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ - Προηγήθηκε στο 12' με απίθανο αυτογκόλ του τερματοφύλακα Γιαννακόπουλου στο 12', έκανε το 2-0 στο 38' με γκολάρα του Κονέ και στο 56' ο Αραούχο διαμόρφωσε το 3-0 - Με πέναλτι του Νούνες στο 88' η Κέρκυρα μείωσε σε 3-1

ΑΕΚ-Κέρκυρα 3-1: Εύκολο τρίποντο κι επιστροφή στην κορυφή
Το πρώτο ματς έπειτα από ευρωπαϊκό αγώνα είναι πάντα επικίνδυνο. Πόσω μάλλον όταν είναι έπειτα από ευρωπαϊκή επιτυχία και ο αντίπαλος είναι θεωρητικά εύκολος. Ο αγώνας με την Κέρκυρα αποδείχθηκε και στην πράξη τέτοιος επειδή η ΑΕΚ αποδείχθηκε ξανά σοβαρή και από εκεί και πέρα οι Κονέ και Αραούχο ανέλαβαν να ανεβάσουν κι άλλο τους Ενωσίτες, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να παραμένει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξεκούραστο τρίποντο για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι το Σάββατο υποδέχονται τον Απόλλων Σμύρνης με στόχο τον άτυπο τίτλο των πρωταθλητών χειμώνα.

Το ματς άρχισε με την Κέρκυρα να προσπαθεί να αιφνιδιάσει με την αντεπίθεση που τελείωσε άσχημα ο Επστάιν, για να απλοποιηθούν αρκετά τα πράγματα για την ΑΕΚ λίγα λεπτά μετά... Στο 12' ο Χριστοδουλόπουλος άρχισε και τελείωσε την επίθεση με την κεφαλιά που απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος αφού έχασε... επαφή με την μπάλα και με τακουνάκι έβαλε αυτογκόλ (1-0). Η Ενωση είχε από νωρίς εκεί που ήθελε το ματς και στη συνέχεια μπορούσε να το διαχειριστεί ακριβώς όπως επιθυμούσε.

Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν μπάλα και ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση, ανεβάζοντας στροφές άνα διαστήματα. Σε αυτό, άλλωστε, βοηθούσε και ο ορεξάτος Κονέ, ο οποίος σταδιακά άρχισε να παίρνει και πρωτοβουλίες. Το πρώτο σουτ που έκανε δεν ήταν καλό αλλά το δεύτερο ήταν τέλειο, με το 2-0 να γράφεται με πολύ ωραίο τρόπο στο 38'. Σκορ που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν οι Κιτρινόμαυροι ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, αφού έβγαιναν εύκολα μπροστά.

Κλείσιμο
Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί από το πρώτο μέρος και το μόνο που είχε να κάνει η ΑΕΚ στο δεύτερο ήταν να παραμείνει σοβαρή. Και παρέμεινε. Οι παίκτες του Χιμένεθ έψαχναν και το τρίτο γκολ, το οποίο δεν βρήκαν στην ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου στο 53' από την πάσα του Αραούχο, το βρήκαν όμως στο 56' από το πολύ ωραίο και δυνατό σουτ του Αργεντίνου από το ύψος της περιοχής (3-0).

Ο Χιμένεθ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει όσους ήθελε με τις αλλαγές του, ο Αλέκος Βοσνιάδης από την άλλη πλευρά είχε ήδη αρχίσει τις αλλαγές και ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ απολάμβανε το ματς και τα... χριστουγεννιάτικα κάλαντα, περιμένοντας να δει αν θα πανηγυρίσει κι άλλο γκολ. Τελικά πανηγύρισε για την είσοδο του νεαρού Γιούση, ο οποίος εντυπωσίασε στο ματς κυπέλλου με την Καλλιθέα, όπως εντυπωσίασε και η απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι στο 87' στο πέσιμο του Νούνες, ο οποίος από τα 11 βήματα έβαλε το γκολ της τιμής για τους Φαίακες (3-1).

Man of the match: Πρώτο ματς του Κονέ ως βασικός και το γιόρτασε με γκολάρα. Δεν ήταν μόνο αυτό όμως. Ο άσος της Ενωσης κρατούσε μπάλαόταν έπρεπε, έπαιζε με την μία όταν επίσης έπρεπε, μοίραζε σωστά, κατηύθυνε γενικά το κέντρο και τον ρυθμό της ομάδας. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Επστάιν... Τελείωσε άσχημα την αντεπίθεση-μοναδική φάση της Κέρκυρας στα πρώτα λεπτά και γενικά η εμφάνιση του ήταν τόσο κακή ώστε να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.

Στο ύψος του: Γκολ στη Λιβαδειά, γκολ και τώρα για τον Αραούχο. Και ωραίο γκολ. Ο Αργεντίνος δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς μετά το μέτριο ξεκίνημα του στη σεζόν και αυτό φυσικά συνιστά πολύ καλό νέο για την ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιαννακόπουλος με το αυτογκόλ για το 1-0.

Το στραγάλι: Το πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας που έδωσε ο διαιτητής Σέζος από την ΕΠΣ Κιλκίς υπήρξε μόνο στη φαντασία του. Και χρέωσε και με κάρτα τον Κονέ μετά για τις λογικές διαμαρτυρίες του σε μια τέτοια φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένει πλέον τον Απόλλων με στόχο να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα. Ατυπος τίτλος μεν, στατιστικά σημαντικός όμως στην Ελλάδα, όπως έχει δείξει η ιστορία. Οπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι συνεχίζουν παρά τα προβλήματα τραυματισμών, είναι όσο σοβαροί πρέπει και γι' αυτό έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, ως τώρα, στην 1η θέση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες (71' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (62' Γιακουμάκης), Μπακασέτας (77' Γιούσης), Κλωναρίδης, Αραούχο.
Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Αναστασίου (58' Ντιόγκο), Μπαλάφας (71' Αρτυματάς), Επστάιν (46' Νούνες), Μπάουμαν.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης