Πανδαισία γκολ στο Champions League: Σάρωσαν Μπάρτσα, Παρί και Τσέλσι

Πανδαισία γκολ στο Champions League: Σάρωσαν Μπάρτσα, Παρί και Τσέλσι

Ο Μέσι οδήγησε τους Καταλανούς στο άνετο 3-0 επί της «Γιούβε» - Ξεκίνησαν την απόσβεση Νεϊμάρ και Μπαπέ στο 5-0 της Παρί επί της Σέλτικ - Η Τσέλσι διέλυσε (6-0) την Καραμπάχ - Εύκολο 3-0 της Μπάγερν επί της Άντερλεχτ - Γιουνάιτεντ-Βασιλεία 3-0, Μπενφίκα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

Πανδαισία γκολ στο Champions League: Σάρωσαν Μπάρτσα, Παρί και Τσέλσι
Μια πανδαισία από γκολ σημειώθηκε στην πρώτη αγωνιστική του Champions League επιβεβαιώνοντας γιατί θεωρείται και είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σε οχτώ αγώνες που διεξήχθησαν την Τρίτη σημειώθηκαν συνολικά 28 γκολ, χωρίς να σημειωθεί η μεγάλη έκπληξη.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 2-3 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόντας, η Μπαρτσελόνα με οδηγό τον Μέσι επικράτησε με 3-0 της Γιουβέντους παίρνοντας εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά. Στον Β΄ όμιλο Παρί και Μπάγερν επιβεβαίωσαν το προβάδισμά τους έναντι των Σέλτικ και Άντερλεχτ επικρατώντας με 5-0 και 3-0 αντίστοιχα. Για τον Α΄ όμιλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σάρωσε με 3-0 τη Βασιλεία ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλωσε την έδρα της Μπενφίκα με νίκη 1-2. Για τον Γ΄ όμιλο, τέλος, η Τσέλσι διέλυσε στους... έξι ανέμους την Καραμπάχ την ώρα που Ρόμα και Ατλέτικο έμειναν στο 0-0.

Κλείσιμο
Κρύο πιάτο η εκδίκηση για την Μπαρτσελόνα

Δεν του είχε βάλει ποτέ γκολ και του έκαναν καζούρα γι' αυτό. Ειδικά πέρσι με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά. Ο Μπουφόν όμως παίζει φέτος για τελευταία χρονιά και ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε σκοπό να τον αφήσει να του ξεφύγει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Γιουβέντους παρατάχθηκε λαβωμένη στο «Καμπ Νόου», αλλά αυτό δεν μπορεί να μειώσει την αξία του επιτεύγματος. Ο Αργεντινός έκανε μεγάλη εμφάνιση και πλήγωσε για πρώτη του φορά τον τεράστιο Τζίτζι. Μάλιστα το έκανε δύο φορές, οδηγώντας από το χέρι την ομάδα του στο εμφατικό 3-0, κάτι σαν μικρή απάντηση για το περσινό (όχι φυσικά με την ίδια σημασία).
 
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά και απείλησαν με τον Ντε Σιλιο (5'), ενώ ο Μπουφόν έβγαλε (20') εντυπωσιακά το σουτ του Λουίς Σουάρες, με την Μπάρτσα να μην έχει ευκαιρίες, αλλά να το ελέγχει. Στην τελευταία φάση όμως πριν το ημίχρονο δεν μπόρεσε παρά απλά να μείνει όρθιος και να κοιτάζει, όταν Μέσι-Σουάρες έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος πλάσαρε χαμηλά για το 1-0. Στο 52' ο Αργεντινός εξαπέλυσε βολίδα στο αριστερό δοκάρι, αλλά στο 56' επέλασε από δεξιά, ο Στουράρο έδιωξε στην γραμμή και ο Ράκιτιτς στην επαναφορά έγραψε το 2-0.

Στο 69' ήρθε και το τρίτο. Ο Μέσι πήρε την μπάλα πάλι από δεξιά και αφού άδειασε δύο αντιπάλους, από το ημικύκλιο έστειλε τον Μπουφόν από την αντίθετη πλευρά, για να φτάσει τα 59 γκολ σε 58 αγώνες στους ομίλους, τα 96 στο Champions League και τα 99 στην Ευρώπη γενικότερα. Η Γιουβέντους μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσε να αντιδράσει εκτός από κάποια σουτ και τον Πικέ να σταματάει την μπάλα στη γραμμή. Κάπως έτσι ηττήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πρώτο αγώνα στο θεσμό (σε 18 φορές). Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει τέλειο ξεκίνημα με τη νέα του ομάδα, έκανε ρεκόρ με 19 διαδοχικά αήττητα πρώτα παιχνίδια στο θεσμό.



 
Άνοιξαν λογαρισμό Μπαπέ και Νεϊμάρ για την Παρί
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη, αλλά με την απόδοσή τους οι Παριζιάνοι το έκαναν να φαίνεται πολύ εύκολο. Ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό από το πρώτο σφύριγμα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σέλτικ, που περιορίστηκε σε απόλυτα παθητικό ρόλο και παραδόθηκε από νωρίς στις «ορέξεις» του… ιδιότυπου «MCN», όσο δείχνει και το τελικό 0-5.

Στο 19’ η πίεση της Παρί καρποφόρησε, με τον Ραμπιό να «τρυπάει» την άμυνα των Σκωτσέζων, τον Νεϊμάρ να παίρνει τη μπάλα στην περιοχή, να αντέχει την κόντρα του Ράλστον και να πλασάρει από κοντά τον Γκόρντον, ανοίγοντας «λογαριασμό» με τα χρώματα της νέας του ομάδας στο θεσμό.

- Ο Βραζιλιάνος επιβεβαίωσε την καλή του παράδοση απέναντι στη Σέλτικ, αφού έφτασε μόλις σε πέντε παιχνίδια απέναντί τους στη διοργάνωση έφτασε τα 5 γκολ, ενώ μετράει άλλες 6 ασίστ.

Στο 34’ ήρθε η ώρα για το έτερο πανάκριβο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τους Γάλλους, να «σπάσει το ρόδι». Ο Μπαπέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Σέλτικ στην κεφαλιά-γύρισμα του Νεϊμάρ, μετά τη σέντρα του Ντάνι Άλβες από δεξιά και με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή σκόραρε για το 0-2 των Γάλλων.

- Με το γκολ αυτό μάλιστα ο Μπαπέ έγινε ο πρώτος παίκτης κάτω των 20 ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ, που σκοράρει για δυο διαφορετικές ομάδες (Μονακό και Παρί)!

Λίγο πριν το φινάλε, σαν… παραπονούμενος, ο Καβάνι πήρε το δικό του «όπλο» και συμπλήρωσε τα «όργια» της επιθετικής τριπλέτας των Παριζιάνων. Κέρδισε το πέναλτι από το τράβηγμα του Σιμούνοβιτς μέσα στην περιοχή και με εύστοχη εκτέλεση «έγραψε» το 0-3, βάζοντας από νωρίς τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

- Ταυτόχρονα, έγραψε το όνομα του και με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας του, αλλά και του θεσμού, αφού έφτασε με τη φανέλα της Παρί τα 26 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα 21 εκ των οποίων στους ομίλους, περνώντας τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τα κατορθώματα του Σουηδού στο Παρίσι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η Σέλτικ ανέβηκε λίγο περισσότερο, αλλά δεν κατάφερε παρά να απειλήσει ελάχιστα. Όσο πέρναγε η ώρα συμβιβαζόταν με την κατάσταση και οι Γάλλοι πέτυχαν άλλα δυο γκολ, με τον Λούστιχ στο 83’ με αυτογκολ και τον Καβάνι με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι να διαμορφώνουν το τελικό 0-5, που αποτελεί τη χειρότερη εντός έδρας ήττα της ομάδας της Γλασκώβης στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.


Εύκολα η Μπάγερν

Στο Μόναχο υπάρχει γκρίνια το τελευταίο διάστημα για τον Κάρλο Αντσελότι ή τους ποδοσφαιριστές, αλλά στο Champions League όλα πήγαν καλά. Η Αντερλεχτ ούτως ή άλλως δεν ήταν υψηλό εμπόδιο για τους Βαυαρούς και τα πράγματα κρίθηκαν από νωρίς και συγκεκριμένα το 12', όταν ο Κουμς έκανε πέναλτι στον Λεβαντόφσκι και είδε και την κόκκινη κάρτα. Ο Πολωνός έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα, απέναντι στην Αντερλεχτ των 10 παικτών, η Μπάγερν έπρεπε απλά να είναι σοβαρή. 

Δεν ήταν τόσο ώστε να τελειώσει τον αγώνα από το πρώτο 45λεπτο αλλά το έκανε στο δεύτερο, με τον Τιάγκο να γράφει το 2-0 από κοντά στο 64', μετά την σέντρα του Κίμιχ. Τρία λεπτά μετά ακυρώθηκε, μάλλον κακώς, γκολ του Σούλε και το τελικό 3-0 έγινε στο 90' από τον Κίμιχ, ο οποίος αξιοποίησε την πολύ ωραία μπαλιά του Μπόατενγκ. 



Σ-έξι η Τσέλσι
Στην επιστροφή της στο Champions League η Τσέλσι υποδέχθηκε την Καραμπάχ. Ο Αντόνιο Κόντε βρήκε πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα και την εκμεταλλεύτηκε. Αυτό, όμως, δεν επηρέασε την ομάδα του, που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια, κάνοντας εφιαλτικό το ντεμπούτο των Αζέρων στη διοργάνωση, φτάνοντας στη νίκη με 6-0.
 
Κριτική, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει για το παιχνίδι, που τελείωσε πολύ νωρίς. Μόλις στο 5’ ο Πέδρο άνοιξε το σκορ και στο 30’ ο Τζαπακόστα πέτυχε το πρώτο του τέρμα στα μπλε με γκολάρα. Ο Αθπιλικουέτα στο 55’ με κεφαλιά έπειτα από υπέροχη ασίστ του Φάμπρεγας έκανε το 3-0, ο Μπακαγιόκο με δόση τύχης στο 71’ το 4-0, ενώ στο τέλος ανέλαβε δράση ο Μπατσουάγι, που με δύο γκολ στο 76’ και στο 82’ έκανε το τελικό 6-0. Με αυτή την ήττα η Καραμπάχ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ για «πρωτάρα», που μοιράζεται με την Μπράγκα.



«Κόλλησε» η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο είδε τον Άλισον να κατεβάζει ρολά, έχασε τα άχαστα και κόλλησε στο 0-0 με την Ρόμα. Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αλλά απλά δεν μπορούσαν με τίποτα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σαούλ έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς, ο Κόκε είδε τον Άλισον να του λέει «όχι» στη συνέχεια, οι ροχιμπλάνκος συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες με αποκορύφωμα εκείνη του Σαούλ στο τέλος και τίποτα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο σε ολόκληρη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους.

Δεν την πάτησε ξανά ο Μουρίνιο από τη Βασιλεία
Στη δεύτερη θητεία του στην Αγγλία, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δει την Τσέλσι να χάνει 1-2 από την Βασιλεία, όμως αυτή τη φορά δεν επέστρεψε κάτι ανάλογο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, στην 21η παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση, αν και έχασαν νωρίς με τραυματισμό τον Πολ Πογκμπά, πέτυχαν τρία γκολ και αφού κράτησαν τους Ελβετούς στο «μηδέν» πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο. 

Η Γιουνάιτεντ είχε την ατυχία να χάσει στο 19' τον Πολ Πογκμπά και να έχει δοκάρι από κοντά με τον Μχιταριάν, όμως ο Φελαϊνί, που πήρε τη θέση του Γάλλου, ήταν καθοριστικός και όλα πήγαν καλά στην πρεμιέρα. Στο 35' έγινε ο 100ός Βέλγος που σκοράρει στο Champions League, καθώς νίκησε τον Βάκλιλ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γιανγκ από δεξιά, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι παίκτες του Μουρίνιο κλείδωσαν τη νίκη στο 53'. Ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λουκάκου με κεφαλιά έγραψε το 2-0 φτάνοντας τα 5 γκολ στη σεζόν. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84' ο Μάρκους Ράσφορντ με πλασέ ύστερα από γύρισμα του Φελαϊνί σκοράροντας στο ντεμπούτο του και στο CL, κάτι που είχε κάνει και σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις.



Ανατροπή από την ΤΣΣΚΑ
Με ανατροπή η ΤΣΣΚΑ Πολύ σημαντική νίκη, που αν και είναι πολύ νωρίς, της δίνει προβάδισμα για τη 2η θέση, πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Βίκτορ Γκοτσαρένκο αν και βρέθηκε να χάνει στην αρχή του δευτέρου μέρους, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς και να φύγει με το 1-2 από την έδρα της Μπενφίκα. Αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος, στο 50' ο Ζίβκοβιτς έφυγε από αριστερά και γύρισε για τον Σεφέροβιτς, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι για το 1-0, που όμως δεν έμεινε για πολύ. Στο 63' ο Αντρέ Αλμέιδα έκανε χέρι και ο Βιτίνιο το 1-1 από τη βούλα, για να γράψει στο 70' το τελικό 1-2 με πλασέ στην κενή εστία ο Ζαμαλεντίνοβ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης