Ολυμπιακός - Εφές: Με ανεβασμένη ψυχολογία στο κατάμεστο ΣΕΦ για την πρόκριση!

Ολυμπιακός - Εφές: Με ανεβασμένη ψυχολογία στο κατάμεστο ΣΕΦ για την πρόκριση!

Tο κίνητρο της επιστροφής σε φάιναλ φορ μετά από απουσία ενός έτους είναι μεγάλο για τον φιναλίστ στη Μαδρίτη το 2015 που ξαναπήρε το πλεονέκτημα μετά τη σπουδαία νίκη του στην Πόλη

Ολυμπιακός - Εφές: Με ανεβασμένη ψυχολογία στο κατάμεστο ΣΕΦ για την πρόκριση!
Τα εύκολα δύσκολα έχει κάνει ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις με την Εφές για την προημιτελική φάση της Euroleague. Μετά το 1-0 υπέρ του, βρέθηκε να χάνει το πλεονέκτημα και να είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το 2-1 στην Κωνσταντινούπολη. Όμως, η σπουδαία νίκη του στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με 72-64 επανέφερε την ηρεμία, ανέβασε την ψυχολογία και ξαναέδωσε το πλεονέκτημα στους πρωταθλητές Ελλάδας που πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης. Αυτό βέβαια πρέπει να το δείξει και απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2) απέναντι στην τουρκική ομάδα που όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι είναι δυσκολοκατάβλητη και δεν θα παραδοθεί εύκολα. Πάντως, το κίνητρο της επιστροφής σε φάιναλ φορ μετά από απουσία ενός έτους είναι μεγάλο για τον φιναλίστ στη Μαδρίτη το 2015. Αγωνιστικά, νοκ άουτ παραμένουν ο τιμωρημένος Γιάννης Αθηναίου και ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι.

Η Εφές έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρόκριση στο... σπίτι της, μετά την ήττα στο τέταρτο παιχνίδι. Το ευχάριστο για τον Περάσοβιτς είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες, ενώ αναβλήθηκε και το ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε για την τουρκική λίγκα, συνεπώς δεν υπάρχει επιπλέον κούραση. 

Κλείσιμο
Οδηγός της Εφές, θα είναι το δεύτερο ματς της σειράς, όπου πήρε τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 71-73.

Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή, 19 Μαϊου, στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η οικοδέσποινα Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015 Ρεάλ Μαδρίτης θα λύσουν τις διαφορές τους στον άλλον ημιτελικό. Μόνο Ολυμπιακός και Εφές χρειάστηκαν 5ο αγώνα και όπως την τελευταία φορά που τη βρήκε στο δρόμο του, στα πλέι οφ του 2012-13 ο Ολυμπιακός θέλει να την αποκλείσει πάλι με 3-2 και να κατακτήσει και τον τίτλο εν συνεχεία, όπως τότε στο Λονδίνο.


Μιλουτίνοφ: «Φάιναλ Φορ και sold out είναι αρκετά κίνητρα»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ματς τόνισε, «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή του αγώνα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Οφείλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και μέσα από την καλή μας άμυνα να βρούμε εύκολους πόντους στην επίθεση» ενώ για το αν υπάρχει επιπλέον κίνητρο ανέφερε πως, «Από μόνο του το Final 4 αρκεί για να έχουμε κίνητρο. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και αυτό θα αρκεί για να έχουμε κίνητρο. Νιώθω καλά και θα είμαι έτοιμος για το τελευταίο παιχνίδι της σειράς».


Μπαλμπάι: «Ασταμάτητος ο Σπανούλης, πεισματάρης ο Ολυμπιακός»

Ο αρχηγός της Αναντολού Εφές παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague μέσω της οποία εξέφρασε τις σκέψεις του για το Game 5 με τον Ολυμπιακό και για την ενδεχόμενη παρουσία της ομάδας του στο Final 4.

Ο Ντόγκους Μπαλμπάι αρχικά ανέφερε τις αναμνήσεις του από το Game 5 με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-13: «Θυμάμαι πως η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν σπουδαίοι για την ομάδα τους. Παίζαμε πολύ καλά στην αρχή και πήραμε το προβάδισμα, αλλά ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι δεν τα παρατούν ποτέ, τους ώθησε στη νίκη. Τώρα, υποθέτω πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή την φορά πρέπει να την αλλάξουμε και να πάρουμε μία μικρή εκδίκηση. Φυσικά, πλέον είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες με διαφορετικούς προπονητές. Τότε είχαν νικήσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το 2013 ηττηθήκαμε δύο φορές στην έδρα τους, έπειτα νικήσαμε δύο παιχνίδια στο σπίτι μας και η σειρά οδηγήθηκε σε πέμπτο παιχνίδι. Η τωρινή είναι μία διαφορετική κατάσταση. Οι ομάδες και στις δύο έδρες είναι στο 1-1, οπότε όλα μπορούν να συμβούν».

Ως αρχηγός της Εφές ανέφερε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν το Game 5: «Έχουμε ακόμα 40 λεπτά να παίξουμε για την νίκη που θα μας φέρει στο Final 4. Η μόνη διαφορά είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Έχουμε 40 λεπτά να αφήσουμε τα πάντα στο παρκέ και να δώσουμε το 100% σε άμυνα κι επίθεση. Είναι ένα ματς και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είτε είναι μπροστά με 10 πόντους είτε όχι, θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι, να έχουμε θετική ενέργεια και να απολαύσουμε το παιχνίδι».

Για το αν μπορεί η Εφές να επικρατήσει για δεύτερη φορά του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: «Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην κάνουμε το ίδιο. 'Εχουμε ήδη νικήσει μία φορά εκτός έδρας. Η Φενέρ το έκανε στο ΟΑΚΑ μπροστά από 20.000 φιλάθλους. Η Ρεάλ την περασμένη εβδομάδα νίκησε δύο φορές στην Τουρκία. Αυτά δείχνουν πως μπορούμε να νικήσουμε για δεύτερη φορά εκτός έδρας και θα κάνουμε τα πάντα για το καταφέρουμε».


Ο Ισπανός Ντάνιελ Ιερεθουέλο, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διευθύνουν το πέμπτο και καθοριστικό για την πρόκριση ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εφές την Τρίτη στο ΣΕΦ (21:00). 

Με τον Ιερεθουέλο, που είχε σφυρίξει το τρίτο ματς της σειράς, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τέσσερις εκτός έδρας νίκες και μια εντός έδρας ήττα, ενώ η Εφές έχει τρεις νίκες και μία ήττα στην έδρα της. Αναλυτικά:

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ 75-81 
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 
Ούνιξ-Ολυμπιακός 75-90 
Μακάμπι-Ολυμπιακός 71-82 
Εφές-Ολυμπιακός 64-60 
Εφές-Ούνιξ 104-99 
Εφές-Ζαλγκίρις 71-84 
Εφές-Νταρουσάφακα 93-81 

Με τον Γιόβτσιτς ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ η Εφές μια νίκη. Αναλυτικά: 

Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 
Ολυμπιακός-Μακάμπι 73-80 
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 67-69 
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 71-80 
Εφές-Νταρουσάφακα 93-81 

Με τον Λάτισεβς ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ η Εφές μια ήττα. Αναλυτικά: 

Ρεάλ-Ολυμπιακός 83-65 
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-69 
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 67-64 
Εφές-Ρεάλ 78-80
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης