Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γκάζι» 4 εβδομάδων μέχρι τις ευρωεκλογές με περιοδείες και TikTok - Σήμερα στη Χίο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γκάζι» 4 εβδομάδων μέχρι τις ευρωεκλογές με περιοδείες και TikTok - Σήμερα στη Χίο

O πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το στρατόπεδο «Γκιάλα» σε επίδειξη οπλικών συστημάτων στους πολίτες

mitsotakis-xaidari-1
Με περιοδείες, στοχευμένες επαφές, επιμονή στη θετική ατζέντα και στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και επιστροφή στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε χθες στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, μέχρι τις οποίες απομένει ένας μήνας ακριβώς. Σήμερα στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι η επίσκεψη στη Χίο, ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου ξεκίνησε τον Απρίλιο να εφαρμόζεται η βίζα-εξπρές για τους Τούρκους πολίτες, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα βρεθεί στη Χαλκίδα, λίγο πριν αναχωρήσει για το τετ-α-τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, το μεσημέρι της Δευτέρας. Σημειωτέον, η σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου που βλέπει οφέλη στο μέτωπο του τουρισμού από τη βίζα είναι και ένα μήνυμα προς την άλλη μεριά του Αιγαίου ως προς τα οφέλη της συνεργασίας και των ήπιων τόνων.

Πάντως, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μετά τις 11:30 και στο στρατόπεδο «Γκιάλα», ανήμερα του εορτασμού για τον Άγιο Γεώργιο που είναι προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επίδειξη οπλικών συστημάτων στους πολίτες, κάτι που επίσης εκλαμβάνεται ως μήνυμα στην Άγκυρα, η οποία ουσιαστικά δεν έχει αποσύρει τις αιτιάσεις για αφοπλισμό νησιών.

Ο κ. Μητσοτάκης χθες βρέθηκε στη Μονή Δαφνίου και στο Νοσοκομείο Αττικόν, όπου αυξάνεται η δυναμικότητα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ αναβαθμίζεται και η κτιριακή υποδομή με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει με αυτόν τον τρόπο να αναδειξει τις μάχες καθημερινότητας που δίνει η κυβέρνηση, απέναντι στα προβλήματα που γνησίως απασχολούν τους πολίτες.

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΠΓΝ «Αττικόν»
Κλείσιμο


Αυτά τα ζητήματα θα είναι και στην προμετωπίδα του πολιτικού λόγου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιμένει στον απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης, αλλά και στην ανάδειξη των διλημμάτων για την πολιτική σταθερότητα την επομένη των ευρωεκλογών, αποφεύγοντας να μπει σε μια στείρα αντιπαράθεση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία αφήνει πράγματα αναπάντητα, ιδίως αναφορές του κ. Κασσελάκη, όπως αυτή στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου είπε προς τους εργαζομένους τη φράση «θα τους σκίσω», αναφερόμενος σε περίπτωση «στοχοποίησής» τους.

Όπως έγραψε το protothema.gr, στόχος του πρωθυπουργού είναι να βρεθεί τις επόμενες 4 εβδομάδες και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με δεδομένο ότι ο ίδιος είναι το «βαρύ χαρτί» της ΝΔ στον δρόμο προς τις κάλπες. Όμως και τα κομματικά κλιμάκια «σηκώνουν μανίκια», με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που έχει αναλάβει την ευθύνη της Δυτικής Μακεδονίας να ξεκινά από χθες πλήρες πρόγραμμα εξορμήσεων. Από την ερχόμενη Δευτέρα, σειρά θα πάρουν και άλλοι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και βουλευτές.

Επιστροφή στο TikTok

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, επέστρεψε και σε κάτι που προξένησε αίσθηση στις εθνικές εκλογές, αναδεικνύοντας μια πτυχή του που ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Ο λόγος για τα backstage TikTok, με τον πρωθυπουργό να...αυτοτρολάρεται. Το έπραξε υπό τους ήχους της Μαρίνας Σάττι, με τη viral ατάκα «Παμ», αλλά και με τα σχόλια για το ότι τον λένε...γκαντέμη, εμφανίζοντας on camera πρόβλεψή του προ ημερών ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι στο F4 της Euroleague. Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει με 1-2 παρασκηνιακά video από τις περιοδείες του σε εβδομαδιαία βάση, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και κάτι... έκτακτο.



Briefing στην Πειραιώς

Χθες, παράλληλα, εκλήθησαν στα γραφεία της οδού Πειραιώς υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην επικοινωνιακή προμετωπίδα αυτό το διάστημα. Ενημερώθηκαν από κορυφαία κομματικά στελέχη, όπως ο επικεφαλής της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλλα κ.α. για την κομματική στρατηγική, δέχθηκαν συμβουλές για την επικοινωνιακή γραμμή, αλλά και για τον πολιτικό λόγο στον δρόμο προς την κάλπη. Πολλοί εκ των υποψηφίων ευρωβουλευτών, δε, θα συμμετάσχουν και στα κομματικά κλιμάκια που θα καλύψουν τις επόμενες εβδομάδες όλους τους νομούς και όλα τα νησιά της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε την Ευρώπη με το «Ζάρι» και πέρασε στον τελικό της Eurovision - Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν

Θρυλική νύχτα και τελικός στην Αθήνα: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με 2-0 επί της Άστον Βίλα - Δείτε τα γκολ

Αποχώρησε η Ασημίνα Χατζηανδρέου και αποκάλυψε ποιους θέλει στον τελικό του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης