Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στην Τρίπολη

Αστέρας και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Τρίπολη, παρά τις αρκετές εκατέρωθεν ευκαιρίες για τη νίκη! Ο Μάσα με πέναλτι και ο Ταπόκο μετά από κόρνερ τα γκολ, δοκάρι ο Μανιάς.

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στην Τρίπολη
Χωρίς νικητή έληξε η «μάχη» της Τρίπολης, όπου Αστέρας και Πανιώνιος έμειναν στο 1-1. Σκορ που της... αδικεί, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλή μπάλα, «έβγαλαν» φάσεις και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Ομως το κοντέρ... έγραψε και έτσι οι μεν «κυανέρυθροι» παρέμειναν ψηλά, οι δε Αρκάδες δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στην πεντάδα. 
 
 
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη, καθώς «κατέβηκαν» με 4-2-3-1 χωρίς «εκπλήξεις» στο αρχικό τους σχήμα. Στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος έδειχνε πιο ορεξάτος, όμως ο Αστέρας ήταν εκείνος που έβγαλε τις πρώτες καλές φάσεις του ματς με τον Μανιά. Που μάλιστα είχε δοκάρι στο 15'. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου όμως ο Μασούντ και ο Φαρίνια «αρπάχτηκαν», υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή και κάπου εκεί «κόπηκε» ο ρυθμός των φιλοξενουμένων. Ως έναν βαθμό και επειδή πλέον ο Ιρανός δεν είχε «καθαρό μυαλό» να οργανώσει το παιχνίδι τους. Παρόλα αυτά στο 27' απώλεσε την καλύτερή του – μέχρι εκείνη τη στιγμή – ευκαιρία όταν ο Ντοναρούμα απέκρουσε σε κόρνερ του σουτ του Μπεν. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι Αρκάδες άρχισαν να «πατούν» καλύτερα και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 43' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάσα.
 
Στην ανάπαυλα οι «κυανέρυθροι» προχώρησαν σε μία αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Οικονόμου είχε χτυπήσει στο κεφάλι (φαίνεται πως υπέστη ελαφρά διάσειση) και την θέση του πήρε ο Ταπόκο. Κάτι που «ανάγκασε» τον Μιλόγιεβιτς να κάνει και εσωτερικές ανακατατάξεις, όταν και «γύρισε» τον Κόρμπο στα στόπερ και ο Ταπόκο βρέθηκε στο πλευρό του Σιώπη. Αυτό θεωρητικά ίσως προκαλούσε «μπέρδεμα», αλλά στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε ευεργετικά. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μισού, οι «κυανέρυθροι» ήταν... καταιγιστικοί. Σε αυτό το διάστημα ισοφάρισαν και είχαν ακόμη δύο «καθαρές» φάσεις για γκολ (Μπεν 49',  Φούντας 53'), ξέχωρα και από άλλες τελικές που έκαναν. Η άμυνα του Αστέρα... πελαγοδρομούσε και το παιχνίδι είχε «αφεντικό».
 
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι περίπου στο 60', ενώ κάπου εκεί άρχισαν οι κινήσεις και από τους δύο πάγκους. Ο Μιλόγιεβιτς πέρασε στον αγώνα τον Μαχμούτοβιτς και «φρέσκαρε» την επίθεσή του, ενώ ο Ελευθερόπουλος ρίσκαρε και έπαιξε με δύο φορ (Μανιάς, Ιωαννίδης). Ομως το γκολ δεν ήρθε, παρότι υπήρξαν εκατέρωθεν εκ νέου ευκαιρίες. Ο Αστέρας που στα τελευταία λεπτά κυριάρχησε έφτασε κοντά στο να σκοράρει με τους Καλτσά, Γιαννούλη, ενώ ο Πανιώνιος με τον Μπεν. Αλλά το 1-1 δεν άλλαξε. 
 
 
MVP: Κέβιν Ταπόκο. Οχι τόσο γιατί έβαλε το γκολ της ισοφάρισης του Πανιωνίου, αλλά επειδή ήταν πολύ καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Κυρίως στα τελευταία λεπτά, όταν και ο Αστέρας σήκωσε ψηλά την μπάλα «καθάρισε» πολλές φάσεις. Το ότι είχε τις 5 από 21 επεμβάσεις του Πανιωνίου αν και αγωνίστηκε στο μισό παιχνίδι... λέει πολλά. 
 
Στο ύψος του: Ο Μπεν. Τον είδαμε και στην κορυφή της επίθεσης του Πανιωνίου και στα άκρα του, μετά την είσοδο του Μαχμούτοβιτς. Ηταν διαρκή απειλή για την εστία του Ντοναρούμα, ενώ πολλές φορές τραβιόνταν εκτός περιοχής και άνοιγε διαδρόμους στους εξτρέμ της ομάδας του. Είχε τις 5 από τις συνολικά 12 τελικές του Πανιωνίου. 
 
 
Η γκάφα: Η αντίδραση και των δύο ομάδων στις στημένες φάσεις που δέχθηκαν γκολ. Στο κόρνερ του Αστέρα όπου καταλογίζεται το πέναλτι υπάρχουν δύο παραβάσεις, ενώ στο αντίστοιχο του Πανιωνίου που ισοφάρισε ο Ταπόκο, οι Αρκάδες δεν μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα.  
 
Το στραγάλι: Ο ρέφερι Κατσικογιάννης και οι βοηθοί του είχαν αρκετές «δύσκολες» φάσεις και «έχασαν» ορισμένες. Το πέναλτι που καταλόγισαν υπέρ του Αστέρα ήταν σωστό (υπάρχει και ανατροπή και χέρι), όμως το γκολ του Πανιωνίου φαίνεται να προέρχεται από κόρνερ που δεν ήταν, ενώ  δεν καταλόγισε φάουλ στον Μπεν στην φάση που είχε το δοκάρι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Στανισάβλιεβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ μας... κακόμαθε στο 2017 με πολύ καλές εμφανίσεις. Σήμερα όμως δεν βοήθησε επιθετικά και έτσι έβγαλε το ματς χωρίς τελική ή εύστοχο γέμισμα. Αντικαταστάθηκε στο 61'. 
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Καταρχήν το τελικό 1-1 αδικεί ως σκορ την εικόνα του ματς. Υπήρξαν εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες, δοκάρια και από τις δύο και στον αγώνα θα μπορούσαν να είχαν μπει περισσότερα γκολ. Από ποιον; Δύσκολη ερώτηση. Ο Αστέρας είχε τις «καλές» του φάσεις στις αρχές και στο τέλος του ματς, ενώ ο Πανιώνιος κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Αν γίνονταν νωρίς το 1-0  ή αν στο 60' το σκορ ήταν 1-2, τότε ίσως να βλέπαμε «άλλο» παιχνίδι. Αλλά με τα... αν η ιστορία δεν αλλάζει.   
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (84' Δημούτσος), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (60' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Μανιάς. 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:  Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (46' Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Φούντας (88' Καθάριος) , Μασούρας(69' Μαχμούτοβιτς),  Μπεν. 
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης