Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ 80-82: Ο Δικέφαλος νικητής στο θρίλερ!

Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ 80-82: Ο Δικέφαλος νικητής στο θρίλερ!

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στην Αμαλιάδα, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα και πανηγύρισε μεγάλο διπλό επί του Κόροιβου (82-80), με τον Μιλουτίνοβιτς να αστοχεί σε αφύλαχτο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε!

Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ 80-82: Ο Δικέφαλος νικητής στο θρίλερ!
Έσπασαν καρδιές στην Αμαλιάδα, αλλά αυτή του ΠΑΟΚ… άντεξε! Σε ένα φοβερό παιχνίδι, ο «δικέφαλος του βορρά» επέστρεψε από το -10 (71-61), επέστρεψε από το -4 (80-76) και τελικώς πήρε το διπλό απέναντι στον Κόροιβο με σκορ 82-80 για την 12η αγωνιστική της Α1. 

Στην τελευταία –ουσιαστικά- επίθεση του αγώνα, ο Μπράουν των Πελοποννήσιων έχασε λέι-απ, ενώ στη συνέχεια από λάθος πάσα του Χρυσικόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος όμως έριξε airball σε αφύλαχτο τρίποντο(!) που θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Κλείσιμο
Στο 7-5 βελτιώθηκε το ρεκόρ των Θεσσαλονικέων που παραμένουν μέσα στην εξάδα, ενώ από την άλλη οι ηττημένοι έπεσαν στο 3-9. 

Το ματς 
Ορεξάτος ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος «χτυπούσε» κοντά στο ζωγραφιστό, την ώρα που ο Κόροιβος μπήκε στο ματς με 1/5 σουτ. Φυσιολογικά, λοιπόν, ο «δικέφαλος του βορρά» προηγήθηκε 4-12 στο 5’. Η ομάδα του Μαρκόπουλου διατήρησε προς στιγμήν ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» (8-17), ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο έχασε τον ρυθμό της επιθετικά (λάθη και αστοχία), οι γηπεδούχοι από την άλλη… λύθηκαν και κάπως έτσι πλησίασαν στο καλάθι, 15-17. Με έξι συνεχόμενους πόντους από τον Μιλουτίνοβιτς, η ομάδα της Αμαλιάδας έφτασε σε… απόσταση αναπνοής (21-22), προτού δια χειρός Γλυνιαδάκη διαμορφωθεί το 21-24 στο 10’. 

Ο ΠΑΟΚ είχε… μυριστεί αίμα στο ζωγραφιστό και με τους Γλυνιαδάκη-Χρυσικόπουλο ακουμπούσε συνεχώς την μπάλα κοντά στην ρακέτα, παίρνοντας εκ νέου απόσταση από τον Κόροιβο για το 25-32. Ο Μπράουν ήταν ως τότε σε κακό βράδυ (0/6 σουτ), όμως οι γηπεδούχοι είχαν βρει τον… ήρωά τους στο πρόσωπο του Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος φτάνοντας τους 12 πόντους κρατούσε την ομάδα του κοντά στο σκορ, 34-35 στο 15’. Οι Θεσσαλονικείς… αγκομαχούσαν για να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και τελικώς το τρίποντο του Μιχαλόγλου έφερε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον Κόροιβο με 43-40, προτού φτάσουμε στο 44-42 του ημιχρόνου. 

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει… άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Κόροιβο να ανακτά εκ νέου το προβάδισμα (56-52), χάρη στις εμπνεύσεις των Αμερικανών του. Όσο ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει «σταθερά» στην επίθεση και αρκούταν σε μεμονωμένες προσπάθειες των παικτών, τόσο έδινε την ευκαιρία στην ομάδα της Αμαλιάδας να εδραιώνεται σε θέση οδηγού και να φτάνει μάλιστα στο +7 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με τους Βαν Όστρουμ και Μπράουν να γράφουν το 68-61. 

Οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ (71-61), ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε «βομβαρδισμός» τριπόντων από τους παίκτες του Μαρκόπουλου! Κόνιαρης, Σάιμπερτ και Πέινερς ψαλίδισαν την απόσταση από τον Κόροιβο (73-72) και ανάγκασαν τον Καλαμπάκο να καλέσει τάιμ-άουτ. Μετά από ώρα ο Γλυνιαδάκης έβαλε μπροστά την ομάδα του (73-74), ωστόσο ο Κόροιβος δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε «ασφάλεια» τεσσάρων πόντων, 80-76, 1:45’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και τελικώς… σκότωσε τον σύλλογο της Αμαλιάδας, ο οποίος «πνίγηκε» από το άγχος της νίκης. Κατά σειρά Κλάντον, Τσόχλας και Μιλιένοβιτς έφεραν τα πάνω-κάτω και έβαλαν τους ασπρόμαυρους σε θέση… διπλού, 80-82, με 21 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε. Ο Κόροιβος είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση ή και να προσπεράσει, αλλά ο Μπράουν έχασε λέι-απ, ενώ ο Μιλουτίνοβιτς δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει το… δώρο του Χρυσικόπουλου (που έκανε πάσα πάνω του) αφού έριξε airball σε αφύλαχτο τρίποντο! 

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-42, 68-61, 80-82
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης