Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 75-88: Καυτός στο παγωμένο Κάουνας!

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 75-88: Καυτός στο παγωμένο Κάουνας!

Μάγκας Πειραιώτης μέσα στο Κάουνας! Παρά την ατυχία με τον Χάκετ, αυτή που προέκυψε με τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός δεν… λύγισε από τα προβλήματά του και νίκησε 88-75 τη Ζαλγκίρις για το 8-4!

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 75-88: Καυτός στο παγωμένο Κάουνας!
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον Χάκετ, έχασαν στο τέλος τον Πρίντεζη με τραυματισμό, αλλά δεν πτοήθηκαν και με μία… μάγκικη εμφάνιση μέσα στο Κάουνας, με τρομερή άμυνα, νίκησαν 88-75 τη Ζαλγκίρις, για το 8-4 στην Ευρωλίγκα! 

Το ματς
Κλείσιμο
Με τους Μπιρτς, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που όριζαν τον ρυθμό του ματς, ο οποίος ήταν αργός, αλλά με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ, προηγήθηκαν 5-9. Στη συνέχεια, η Ζαλγκίρις ισορρόπησε την κατάσταση με τον Βέστερμαν, με τον Πρίντεζη να συντηρεί τους Πειραιώτες μπροστά (10-11) και τον Μιλουτίνοφ να τους πηγαίνει στο +3 (14-17). 

Όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου χαλάρωσαν στην άμυνα, με τους Λιθουανούς να τους… τιμωρούν από την περιφέρεια και να παίρνουν το προβάδισμα (23-21) στο τέλος της περιόδου. 

Ο Μότουμ είχε βρει το… χέρι του από το πρώτο δεκάλεπτο και έτσι έστειλε τη Ζαλγκίρις στο +4 (28-24), στο ξεκίνημα του δευτέρου. Όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαντήσεις με τους Λοτζέσκι και Σπανούλη, ισοφαρίζοντας σε 30-30. Έκτοτε, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να ήταν άστοχες στην επίθεση και έτσι το σκορ να παραμένει κλειστό (35-36). 

Προς το τέλος, ο Μπιρτς ήταν… ογκόλιθος κάτω από τις δύο ρακέτες, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πηγαίνουν ξανά στο +4 (38-42), ωστόσο η κακή άμυνα στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να διαμορφώσουν το 40-42. 

Το νωθρό πρώτο δίλεπτο του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με συνεχόμενα λάθη, έδωσε την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να περάσει ξανά μπροστά (43-42). Εκεί «μίλησε» ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος με δικές του ενέργειες πήρε τους «ερυθρόλευκους» στις πλάτες του και τους έστειλε στο +5 (45-50). Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς λόγω της επιπολαιότητας των Πειραιωτών και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 6-0 (51-50). 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκοψαν τον ρυθμό των Λιθουανών με την καλή τους άμυνα, με το ματς να γίνεται ντέρμπι και τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια. Στις τελευταίες επιθέσεις, οι Λοτζέσκι και Γκριν πέτυχαν μεγάλα καλάθια (58-61) και με δύο βολές του Μιλουτίνοφ, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +3 (60-63). 

Με τις καλές του άμυνες, ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα +5 (62-67) στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου, με τον Σπανούλη να πετυχαίνει άλλο ένα μεγάλο τρίποντο και να τον στέλνει για πρώτη φορά στο +8 (62-70). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν… πνίξει εντελώς τη Ζαλγκίρις με την άμυνά τους και με τον Λοτζέσκι «καυτό» να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, πήγαν αρχικά στο +9 (64-73), ενώ το τρίποντο του Παπανικολάου τους έστειλε ακόμη και στο +10 (66-76), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος. 



Στον εναπομείναντα χρόνο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε να διαχειριστεί και δύο τεράστιες απώλειες των Πρίντεζη (αποχώρησε τραυματίας) και Γκριν (πέντε φάουλ). Οι Λιθουανοί επέλεξαν να κάνουν συνεχώς φάουλ στον Μπιρτς και να τον στέλνουν στις βολές, αλλά ο Καναδός ήταν σχεδόν… αλάνθαστος από τη γραμμή, διατηρώντας την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη με το τελικό 88-75! 

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-42, 60-63, 75-88

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης