Europa League: Δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ απέναντι στην Σεντ Ετιέν

Europa League: Δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ απέναντι στην Σεντ Ετιέν

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι κιτρινόμαυροι στην επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια - Οι πιθανές ενδεκάδες

«Ευρωπαία» η ΑΕΚ πήρε 0-0 από τη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία
Έφτασε η ώρα της ευρωπαϊκής επιστροφής για την ΑΕΚ. Η εφιαλτική τριετία 2012-15 ανήκει στο παρελθόν και οι κιτρινόμαυροι μετά το καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του Κυπέλλου θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν και στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας την Σεντ Ετιέν στη Γαλλία (22:00, Novasports2) για τον γ' γύρο των προκριματικών του Europa League.

Να τονίσουμε ότι η AEK καλείται να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει σε γαλλικό έδαφος, όπου δεν έχει κερδίσει ποτέ (1 ισοπαλία, 7 ήττες). 

Κλείσιμο
Επίσης, απέναντι σε γαλλικούς συλλόγους μετράει μόλις μία νίκη και 6 ισοπαλίες σε 17 ματς, ανεξαρτήτως έδρας. 

Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια προπονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Το πρόγραμμα ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς και περισσότερο για να εξοικειωθούν οι παίκτες με το γήπεδο. Την προπόνηση παρακολούθησαν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βαγγέλης Ασλανίδης. 

Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τους Ανέστη, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Μπαρμπόσα, Βάργκας ή Αραβίδη και Πέκχαρτ. 


Κετσπάγια: «Οι παίκτες δεν χρειάζονται έμπνευση. Το περίμεναν καιρό»

Στο πόσο πολύ περιμένουν οι παίκτες του το αυριανό ματς κόντρα στην Σεντ Ετιέν αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κετσπάγια. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως σε τέτοια παιχνίδια δεν μετράει η εμπειρία αλλά κυρίως η θέληση και η προσπάθεια, κάτι που είναι σίγουρος πως θα βγάλουν οι κιτρινόμαυροι στον αγωνιστικό χώρο του «Ζοφρουά Γκισάρ». 

Όσον αφορά στο θέμα απειρίας των παικτών του ανέφερε: «Δεν μας προβληματίζει. Έχουμε παίκτες που δεν είναι νέα παιδιά. Καμία ομάδα δεν είναι σε κατάσταση που θα θέλαμε. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Πολλές φορές έχω πει για να βγεις στην Ευρώπη από το γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η Σεντ Ετιέν. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».


Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία της Σεντ Ετιέν. «Θέλουμε να κερδίσουμε δίχως να δεχθούμε γκολ», είπε ο τεχνικός των Γάλλων Κριστόφ Γκαλτιέ, που δοκίμασε 4-4-2 στην προετοιμασία, αλλά επιλέγει τελικά να αγωνιστεί με 4-3-3.

Πιθανή ενδεκάδα: Ρουφιέ – Τεοφίλ, Πογκμπά, Περέν, Πολομάτ – Λεμουάν, Κλεμάν, Παζότ – Μονέ-Πακέ, Ρου, Χαμουνά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης