Δυο καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που διέπραξε στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα εκκρεμούσαν σε βάρος ενός αλλοδαπού που βρίσκεται παράνομα στη χώρα, όμως εκείνος όχι μόνο παρέμενε ελεύθερος, αλλά έκανε και... διακοπές στη Σαντορίνη όπου συνελήφθη το απόγευμα της Μ. Πέμπτης.
Ο 58χρονος μη νόμιμος αλλοδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Θεσσαλονίκης για υπόθεση βιασμού με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, καθώς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παραβίαση του Κώδικα Μετανάστευσης με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, που διέταξε να μεταχθεί σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει τις ποινές του.
Τον αναζητούσαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε εκδώσει η ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά εντοπίστηκε στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που του έκαναν έλεγχο το απόγευμα της Μ. Πέμπτης. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων έδωσε εντολή να μεταχθεί στην Θεσσαλονίκη για να απολογηθεί.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας