Κύπελλο Αγγλίας: Στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ 2-1 την Έβερτον (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ 2-1 την Έβερτον (video)

Η Γιουνάιτεντ περιμένει να μάθει ποια από τις Κρίσταλ Πάλας, Γουότφορντ θα έχει ως αντίπαλο στον τελικό

Κύπελλο Αγγλίας: Στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ 2-1 την Έβερτον (video)
Κάτι τέτοια παιχνίδια σαν τον σημερινό ημιτελικό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον έχουν δημιουργήσει το μύθου του Κυπέλλου Αγγλίας, με την πρώτη να παίρνει την πρόκριση στις καθυστερήσεις και τη δεύτερη να μένει με την πίκρα.

Μόλις στο 5ο λεπτό οι δύο ομάδες είχαν από μια κλασσική ευκαιρία, αλλά η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη και στο 33’ ο πρώην παίκτης της Έβερτον Μαουάρ Φελαϊνί άνοιξε το σκορ.

Κλείσιμο
Τελείως διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με την Έβερτον να κερδίζει στο 48’ ανύπαρκτο πέναλτι καθώς ο Μενσά πήρε καθαρά τη μπάλα, αλλά ο Ντε Χέα νίκησε τον Λουκάκου όπως νίκησε στο επόμενο λεπτό τον Μπάρκλεϊ.

Η Έβερτον πίεζε ασφυκτικά ωστόσο το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει στο 75’ αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι που έκανε ο Γιαγκέλκα (ένα μέτρο πριν τη γραμμή) διώχνοντας το πλασέ του Φελαΐνί με το χέρι.

Δεν το έδωσε όμως και στο 76’ ο Ντε Χέα νικήθηκε από συμπαίκτη του καθώς ο Σμόλινγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Έβερτον πίεσε  για την ανατροπή, ο Ντε Χέα κράτησα όρθια την Μάντσεστερ στο 79’ βγάζοντας εκπληκτικά το σουτ του Ντελοφέου και στο 92’ ήρθε το γκολ του Μαρτιάλ.

Ο Ερέρα μπερδεύτηκε, αλλά μπέρδεψε και τον Γιαγκέλκα και πέφτοντας έβγαλε την ασίστ στον Μαρτιάλ ο οποίος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους «κόκκινους διαβόλους» που θα αγωνιστούν για 19η φορά σε τελικό (αλλά πρώτη μετά το μακρινό 2007).

Οι συνθέσεις:
Έβερτον: Χοέλ, Μπέινς, Γκίμπσον, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Λουκάκου, Λένον (70' Ντεουλοφέου), Κλέβερλι, ΜακΚάρθι, Μπέσιτς, Μπάρκλεϊ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φοσού-Μενσά (61' Βαλένσια), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Κάρικ, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Ρούνεϊ, Μαρσιάλ, Ράσφορντ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης