«Πράσινο» από UEFA στην ΑΕΚ

«Πράσινο» από UEFA στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει ήδη εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA και συνεπώς η «κίνηση» ομάδων της Super League εναντίον της δεν έχει τύχη στην Επιτροπή Αδειοδότησης

«Πράσινο» από UEFA στην ΑΕΚ
Κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στην Ευρώπη δεν θα έχει την ερχόμενη χρονιά η ΑΕΚ. Παρά τις δηλώσεις του Γιώργου Παναγόπουλου πως σύλλογοι της Super League προχώρησαν σε καταγγελία στην ΕΠΟ θεωρώντας πως η «Ένωση» δεν πληροί τις προϋποθέσεις τριετίας για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο-όπως αναφέρει η Live Sport-δύο νομικοί που ασχολούνται με το αθλητικό δίκαιο ενημερώθηκαν ότι η ΑΕΚ έχει πάρει ήδη την αδειοδότηση από την UEFA, συνεπώς η καταγγελία δεν θα έχει τύχη στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. 

Η διάταξη της UEFA μπορεί να κάνει λόγο για τριετή παρουσία ενός συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία προτού πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο υπάρχει ένας αστερίσκος, στον οποίο αναφέρεται πως «για τη συμμετοχή στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, η UEFA μπορεί να χορηγήσει εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα των τριών ετών σύμφωνα με το παράρτημα I του κανονισμού αδειοδότησης ομάδων και οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι της UEFA». Η ΑΕΚ κρίθηκε πως πληροί τις προϋποθέσεις για να της χορηγηθεί η σχετική άδεια.

Πηγή:
Sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης