Πάτησε γκάζι στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας και νίκησε τον Ατρόμητο (1-0)

Πάτησε γκάζι στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας και νίκησε τον Ατρόμητο (1-0)

Ο Νίκολας Φερνάντεζ... χτύπησε στο 85' και ο Αστέρας, που πέρασε στην 3η θέση, νίκησε στην Τρίπολη με 1-0 τον Ατρόμητο που συνεχίζει να παραπαίει

Πάτησε γκάζι στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας και νίκησε τον Ατρόμητο (1-0)
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Στάικος Βεργέτης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπαντής, δεξιά στην άμυνα ο Λούι, αριστερά ο Παντελιάδης και οι Ζησόπουλος, Σανκαρέ στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης και μπροστά τους οι Λανθαρότε, Μπερτόλιο, Μάσα. Στην κορυφή ο Παπαδόπουλος.

Από τη μεριά του, ο Τραϊανός Δέλλας προτίμησε το 4-4-2, ενώ προώθησε στα χαφ τον Μπίτολο. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Γκορμπούνοφ, με τον Κιβρακίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούρο το αριστερό και τους Κοντοέ, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Γοδόι, Μπίτολο, δεξιά τους ο Μπρίτο και αριστερά τους ο Μαρσελίνιο. Επιθετικό δίδυμο οι Λε Ταλέκ, Ναπολεόνι.

Κλείσιμο
Από μία ευκαιρία

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε και πολλά πράγματα, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή, τον Αστέρα να προσπαθεί να απειλήσει από στημένες φάσεις και τις δύο ομάδες να έχουν από μία κλασσική ευκαιρία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 18', όταν ο Κούρος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Λε Ταλέκ έκανε το πλασέ στην κίνηση, με τον Μπαντή να μπλοκάρει.

Η επόμενη φάση ήταν στο 30', με τον Μάσα να κάνει το δυνατό σουτ από αριστερά και τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Ναπολεόνι δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των Αρκάδων στο 35'. Κάτι περαιτέρω, πέρα από μερικές κίτρινες κάρτες, δεν είχαμε στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Ίδιο (και χειρότερο) σκηνικό

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο ή και χειρότερο. Χωρίς ρυθμό, ενώ η ολιγόλεπτη διακοπή λόγω του τραυματισμού του Γοδόι έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Φτάσαμε στο 77' για να δούμε μία φάση, καθώς το σουτ του Μπερτόλιο από δεξιά και έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκορμπούνοφ, ενώ ο Μπαντής μπλόκαρε εύκολα αυτό του Στόιτσεφ από δεξιά στο 80'.

«Χρυσή» αλλαγή ο Νίκο Φερνάντες

Από εκεί κι έπειτα, ο Αστέρας ανέβηκε και πίεσε, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να προλαβαίνει τον Φούντα, ο οποίος θέλησε να τον περάσει στο 85' και στο ίδιο λεπτό οι Αρκάδες πήραν κεφάλι στο σκορ.

Ο Νίκο Φερνάντες βρήκε χώρο όντας στο ημικύκλιο της περιοχής και με εκπληκτικό σουτ σημείωσε ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχουμε δει φέτος και άνοιξε το σκορ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως μάταια, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους και τους Περιστεριώτες να χάνουν κι άλλο έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ.

Man of the match: Ο Νίκο Φερνάντες αντικατέστησε τον Λανθαρότε στο 63' και στο 84' ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Αστέρα για να αποδειχτεί «χρυσή» αλλαγή για τον Βεργέτη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος δεν είχε την ουσία, ενώ σε μία φάση έδωσε χώρο στον αντίπαλο και το πλήρωσε.

Στο ύψος του: Όσες φορές χρειάστηκε ο Μπαντής φώναξε παρών και κράτησε το μηδέν για την εστία του, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μπερτόλιο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κιβρακίδης στο 85', όταν δέχτηκε μπαλιά στην πλάτη του, με τον Φούντα να παίρνει την μπάλα.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Κομίνη, ο οποίος έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του, με εξαίρεση μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Μάσα.

Το ταμείο του Gazzetta: «Πόσο πιο χαμηλά;», θα αναρωτιούνται στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών, ηττήθηκαν και στην Τρίπολη και όχι μόνο έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη των πλέι οφ, αλλά παρέμειναν 14οι με μόλις 9 βαθμούς. Ο Αστέρας είχε την ουσία, βρήκε δίχτυα και πήρε τους τρεις βαθμούς για να σκαρφαλώσει, έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση.

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Μάσα (84' Φούντας), Κουρμπέλης, Παπαδόπουλος (72' Γιάννου), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (63' Νίκο Φερνάντες).

Ατρόμητος (Τραϊάνος Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Κούρος, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Γοδόι (55' Μπάλλας), Μπρίτο (90'+1' Μπαστακός), Μπίτολο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Μαρσελίνιο (63' Μίλος Στόιτσεφ).

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης