Σούπερ Λίγκα: «Ες αύριο τα σπουδαία» για την έναρξη του πρωταθλήματος

Σούπερ Λίγκα: «Ες αύριο τα σπουδαία» για την έναρξη του πρωταθλήματος

Ο Σταύρος Κοντονής περιμένει πράξεις και  όχι μόνο λόγια από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για το θέμα της βίας

Σούπερ Λίγκα: «Ες αύριο τα σπουδαία» για την έναρξη του πρωταθλήματος
Ες αύριο τα σπουδαία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η απόφαση της Super League για λήψη αυστηρών μέτρων με στόχο την καταπολέμηση της βίας έτυχαν χλιαρής αντιμετώπισης από την κυβέρνηση και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην αυριανή συνάντηση του…συνεταιρισμού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή όπου θα του κατατεθούν και γραπτώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός περιμένει πράξεις και  όχι μόνο λόγια από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Έστειλε ήδη το μήνυμα ότι  ένα πρώτο βήμα που θα ήθελε να δει είναι γραπτές αιτήσεις για την τοποθέτηση καμερών και συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα που δεν έχουν.

Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο έχει οριστεί για αύριο στις 15.00  το μεσημέρι ο οποίος θα ζητήσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αν δεν  πειστεί ο Σταύρος Κοντονής ότι υπάρχει θέληση να γίνουν τα λόγια πράξεις από τη Super League τότε  δεν  αποκλείεται  το ενδεχόμενο η αναστολή του πρωταθλήματος να ανανεωθεί. Βέβαια το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο να κυλήσει και πάλι η μπάλα στο χορτάρι στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας.

Το σίγουρο είναι πως  το αργότερο μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει όλες οι ΠΑΕ να έχουν εναρμονιστεί με τους κανόνες που αφορούν τα γήπεδα και τους συνδέσμους. Ειδάλλως το πρωτάθλημα δεν θ' αρχίσει.
Κλείσιμο


Διχάζει το ιδιώνυμο

"Η επαναφορά του Ιδιώνυμου, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να τιμωρούνται και οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων, σύμφωνα με το Νόμο" που αποφάσισε το ΔΣ του συνεταιρισμού δεν βρίσκει σύμφωνο το υφυπουργείο. Το Ιδιώνυμο που ζητούν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ είναι νομοθετημένο από τον Παύλο  Γερουλάνο το 2012  και δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης ή αντικατάστασης. Απλά απαιτείται είναι η εφαρμογή του από τους φορείς.
 
Από το  περιβάλλον του υφυπουργού τόνιζαν χθες  ότι  η αυστηριοποίηση του ιδιωνύμου, κρύβει πολλούς κινδύνους και εμπόδια. Δεν αποκλείεται ακόμη και να κριθεί αντισυνταγματική από τη στιγμή που δεν θα ισχύει σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας, παρά μόνο στα γήπεδα.

 
Τα προτεινόμενα μέτρα

Τα μέτρα  για την αντιμετώπιση της βίας προτάθηκαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρός της, Βαγγέλη Μαρινάκη και έγιναν ομοφώνως δεκτά. Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων όταν πήρε τον λόγο  μέσα στη συνεδρίαση είπε: "Δεν έχω καμία αντίρρηση να εφαρμόσουμε ακόμη και το καταστατικό του Champions League για θέματα βίας. Δέχομαι πλήρη εφαρμογή για όλα. Μέχρι για τα υβριστικά πανό. Εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε και το γήπεδο και την οικονομική επιφάνεια να το αντέξουμε. Εσείς;".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  δεν πήρε απάντηση και το επόμενο που πρότεινε ήταν να εφαρμοστούν οι διατάξεις της UEFA σε θέματα βίας.

"Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός έκανε μία πρόταση για δραστικά μέτρα ώστε να ισχύσουν άμεσα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία. Με πρόταση του Ολυμπιακού έγινε μία πολύ σωστή συζήτηση και συμφωνήσαμε ομόφωνα" τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος αρκέστηκε να πει: "Είχαμε μία συζήτηση στο συμβούλιο, αποφασίσαμε τις προσωπικές διαφορές μας να τις λύσουμε στα δικαστήρια. Σκοπός μας είναι να βρούμε λύσεις για το πρόβλημα της βίας, ώστε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα".


"Αυστηροποίηση των ποινών για τις ομάδες"

Ο πρόεδρος της Super League μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, δήλωσε: «Υπήρξε μία πάρα πολύ καλή συνεδρίαση. Ένα πολύ καλό πνεύμα στο συμβούλιο. Σημασία έχει πως υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις».
 
-Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες, υπάρχει βούληση να γίνουν πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό. Και οι ομάδες θέλουν να εφαρμοστούν άμεσα και σε συνδυασμό με το υπουργείο, που θα είμαστε σε επαφή.
 
-Για τον πειθαρχικό κώδικα ομόφωνα το ΔΣ δέχθηκε πως θα πρέπει να προσαρμόσουμε το δικό μας με της FIFA, που έχει πετύχει. Φέτος θα ζητήσουμε από τους διαιτητές όταν έχουμε φωτοβολίδες ευθείας βολής ή αντικείμενα ή εισβολή οπαδών να έχουμε άμεση διακοπή.
 
- Επίσης αποφασίστηκε η απαγόρευση σε κάθε εκδρομή φέτος. Για τις λέσχες, θα αναγνωρίζονται από τις ΠΑΕ, αλλά θα παίρνουν αυστηρά προσωπικά εισιτήρια, για να ξέρουμε ποιοι κάθονται και που. Θα ζητήσουμε πιο αυστηρούς ελέγχους από τις εταιρείες σεκιούριτι, γιατί πολλά αντικείμενα μπαίνουν μέσα στο γήπεδο γιατί δεν υπάρχει έλεγχος.

- Θα ζητήσουμε την επαναφορά του ιδιώνυμου καθώς μόνο αν τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να λέμε πως δεν θέλουμε να τιμωρούνται οι ΠΑΕ, δεν θα το κάνουν οι άλλοι. Δείξαμε στον υπουργό πως κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και μέσα από αυτή τη διαδικασία να φανεί πως μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο και να καταλάβουν όλοι πως ένα τέτοιο ποδόσφαιρο κανείς δεν το θέλει».
 
- Θα έχουμε κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Εμείς ζητάμε πρώτοι να διακόπτεται το ματς σε κάθε μορφή βίας, δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις οπαδών, ενώ θα γίνουν και κινήσεις για τις λέσχες. Μην περιμένετε να γίνουν όλα από την μία στιγμή στην άλλη. Θέλει δουλειά και κυρίως να καταλάβουν οι ομάδες, όπως φάνηκε και σήμερα, πως θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για να τα πάμε καλύτερα και στην Ευρώπη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης