Για το «2Χ2» η Ελλάδα κόντρα στη Ρωσία (80-71, τελικό)

Για το «2Χ2» η Ελλάδα κόντρα στη Ρωσία (80-71, τελικό)

Χωρίς τον Κιριλένκο, η ρωσική αρκούδα δεν «δαγκώνει» όπως παλιά - Ο Τρινκιέρι ζητά από τους παίκτες του να μην πέσουν στην «παγίδα» του φαβορί

Μουντιάλ: Τρίτοι και πάλι οι Γερμανοί (video)
Για το «2Χ2» η Ελλάδα κόντρα στη Ρωσία (80-71, τελικό)
Το «2/2» στοχεύει απόψε το βράδυ η Εθνική Ελλάδος κόντρα στη Ρωσία (22:00, OTE sport3 HD-ΑΝΤ1), μετά τη χθεσινή νίκη της επί της Σουηδίας.

Η νίκη θα δώσει στη «γαλανόλευκη» σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της για την πρώτη θέση του ομίλου.

Κλείσιμο
Παρακολουθήστε την αναμέτρηση από το live του gazzetta.gr

Οι Ρώσοι βρίσκονται με το... «καλημέρα» με την πλάτη στο τοίχο, αφού έχασαν στην πρεμιέρα από την Ιταλία, γεγονός που τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους, αφού θα μπουν στο γήπεδο με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα.

Όσον αφορά στην Εθνική Ελλάδος, ο προπονητής Αντρέα Τρινκιέρι θέλει να βρίσκονται όλοι σε εγρήγορση.
 
Η Εθνική προπονήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε χαλαρούς ρυθμούς στο γήπεδο που θα φιλοξενηθεί το αποψινό ματς (22:00).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι συνεργάτες του έδωσαν τις τελευταίες οδηγίες, ενώ ακολούθησε και ανάλυση, μέσω βίντεο, του αντιπάλου.

Θεωρητικά, το παιχνίδι  με τη Ρωσία είναι πολύ πιο δύσκολο από εκείνο  με τη Σουηδία, αλλά με τη φόρα που έχει  η Εθνική από την πρεμιέρα, οι πιθανότητες να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στο Κόπερ είναι με το μέρος της.

«Να... μικρύνουμε το γήπεδο» ζητά από χθες ο Αντρέα Τρινκέρι, γνωρίζοντας ότι οι Ρώσοι απλώνονται σε όλο το παρκέ, χρησιμοποιώντας πολύ το περιφερειακό σουτ. Αυτά τα σουτ   θέλει να μπλοκάρει η «γαλανόλευκη», ώστε να αποκτήσει προβάδισμα. Θέλει επίσης να διατηρήσει τη σοβαρότητα που επέδειξε στον αγώνα με τη Σουηδία.

Η Ρωσία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Αλεξέι Σβεντ, Βιτάλι Φριντζόν και Σεργκέι Μόνια. Έχει μεγάλες απουσίες, όπως οι Αντρέι Κιριλένκο, Σάσα Κάουν, Βίκτορ Χριάπα, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Τιμοφέι Μοζγκόφ.

Η μικρότερη δυναμικότητα της ομάδας του Βασίλι Καράσεφ σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια φάνηκε στο πρώτο της ματς με την Ιταλία. Βέβαια, στο τέλος του αγώνα προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά. Η αντίδρασή της όμως αυτή έδειξε ότι όποιος την υποτιμήσει, θα έχει πρόβλημα.

«Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα, από τις καλύτερες στη διοργάνωση. Είναι το φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μπούμε για να χάσουμε. Ξέρουμε πόσο εύκολα κέρδισε τη Σουηδία, όπως και ότι εμείς χάσαμε μάλλον εύκολα από την Ιταλία. Όμως ό,τι έγινε στην πρεμιέρα ανήκει στο παρελθόν. Θέλουμε και πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε την Πέμπτη. Δεν είναι για μας ένα χαμένο παιχνίδι. Θα παλέψουμε για τη νίκη» δήλωσε ο Αλεξέι Σβέντ στον ανταποκριτή του www.sport-fm.gr στη Σλοβενία: «Δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι αντίπαλοι. Αν παίξουμε εμείς τόσο άσχημα όσο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ιταλία, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Αν είμαστε τόσο παθιασμένοι κι ανταγωνιστικοί όσο στο δεύτερο μέρος και ειδικά στην τέταρτη περίοδο, έχουμε πιθανότητες. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ιταλία. Αν δεν το κάνουμε, μετά δύσκολα υπάρχει επιστροφή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης