Στον Καναδά ο Τέρενς Κουίκ – Συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό

Στον Καναδά ο Τέρενς Κουίκ – Συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό

Μαζί θα παραστούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει  η ελληνική κοινότητα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Στον Καναδά ο Τέρενς Κουίκ – Συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό
Συνάντηση με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, με μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και τοπικών κυβερνήσεων, θα έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Καναδά με αφορμή τον φετινό εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Ο κ. Κουίκ έφτασε χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα του Καναδά Οττάβα και σήμερα θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του, υφυπουργό Εξωτερικών, Ίαν Σούγκαρτ (Shugart), τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικά θέματα και θα συζητήσει θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με ομογενείς που στελεχώνουν διάφορες θέσεις της καναδικής διοίκησης, καθώς και με τη γερουσιαστή Πάνα Μέρτσαντ (Pana Merchant), η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Το απόγευμα ο υφυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την Εθνική μας Εορτή , παρουσία των στελεχών της τοπικής κυβέρνησης του Οντάριο και δημοτικών αρχών. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο, καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων της περιοχής.

Αύριο το βράδυ θα βρίσκεται στο Βανκούβερ, όπου την επομένη το πρωί θα επισκεφθεί τo Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ (Simon Frazer) και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας Βανκούβερ για την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ θα μεταφέρει, επίσης, την πρόταση του δήμου Κεφαλονιάς, για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ, καθώς ο Κεφαλονίτης θαλασσοπόρος Ιωάννης Φωκάς (Χουάν ντε Φούκα) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα Στενά του Βανκούβερ, επικεφαλής ισπανικής αρμάδας.
Κλείσιμο

Τέλος, στο Μόντρεαλ, ο κ. Κουίκ, θα συναντηθεί με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντώ και μαζί θα παραστούν στις εκδηλώσεις, με δοξολογία και παρέλαση, που διοργανώνει η εκεί ελληνική κοινότητα για τον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τις οποίες θα τιμήσει φέτος με την παρουσία του ο Καναδός πρωθυπουργός. Στο Μόντρεαλ, με βάση το πρόγραμμα που του έχει εκπονηθεί, ο κ. Κουίκ θα επισκεφθεί το Σχολείο Σωκράτης και θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που οργανώνει προς τιμήν του η Ελληνική Κοινότητα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για Αθήνα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης