Αναστασιάδης για αντιδράσεις κομμάτων: Επιτέλους ας σοβαρευτούμε

Αναστασιάδης για αντιδράσεις κομμάτων: Επιτέλους ας σοβαρευτούμε

Τα πέντε κόμματα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η διάσκεψη στη Γενεύη θα είναι πενταμερούς μορφής με τον ίδιο να εκπροσωπεί τόσο τη Κυπριακή Δημοκρατία όσο και την ελληνοκυπριακή κοινότητα

Αναστασιάδης για αντιδράσεις κομμάτων: Επιτέλους ας σοβαρευτούμε
«Επιτέλους ας σοβαρευτούμε», δήλωσε πριν λίγο ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» (ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ - Συμμαχία Πολιτών - Αλληλεγγύη – Οικολόγοι) για τη μορφή της διάσκεψης για την Κύπρο που θα γίνει στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Τα πέντε κόμματα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η διάσκεψη στη Γενεύη θα είναι πενταμερούς μορφής με τον ίδιο να εκπροσωπεί τόσο τη Κυπριακή Δημοκρατία όσο και την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «ότι και να έλεγα πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση» και ξεκαθάρισε μια για πάντα, όπως είπε, πως «ή θα σοβαρευτούμε σε αυτό τον τόπο ή ας ακολουθήσουμε την πορεία που θέλουν κάποιοι να ακολουθήσουμε».

Κλείσιμο
«Αυτό που είπα είναι ότι θα είναι πέντε τα μέρη, το κράτος θα αντιπροσωπεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως και η ελληνοκυπριακή κοινότητα» σημείωσε, εξηγώντας ότι «συνεπώς έχουμε την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι το συμβαλλόμενο μέρος, τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και τις δύο κοινότητες που αφορούν οι εγγυήσεις».

«Οι δύο, δηλαδή το κράτος και η ελληνοκυπριακή κοινότητα, θα εκπροσωπούνται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας όπως πάντοτε γινόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια του κυπριακού προβλήματος» σημείωσε. «Επιτέλους ας σοβαρευτούμε, για υστάτη φορά το λέω» τόνισε.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε το απόγευμα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης