Χρυσοχοΐδης: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απέτυχαν... Χρειάζεται μία «νέα αριστερά»

Χρυσοχοΐδης: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απέτυχαν... Χρειάζεται μία «νέα αριστερά»

«Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά των κλισέ και της αυταπάτης», τόνισε ο άλλοτε υπουργός

Χρυσοχοΐδης: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απέτυχαν... Χρειάζεται μία «νέα αριστερά»
Ένα κόμμα που θα καλύψει το χώρο της νέας αριστεράς και όχι μία κεντροαριστερά έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απέτυχαν στο έργο τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «είμαι υπέρ της δημιουργίας μιας νέα Αριστεράς. Η δημιουργία ενός κόμματος με βάση την λεγόμενη Κεντροαριστερά ή τον μεταρρυθμισμό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία». 

Σε ερώτηση αν μπορεί να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιό κόμμα. Είναι η αριστερά των κλισέ και της αυταπάτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, όπως και το παλιό ΠΑΣΟΚ. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της νέας Αριστεράς. Δεν μπορεί να είναι η νέα Αριστερά. Ούτε το Ποτάμι. Και ο κ. Θεοδωράκης, πρέπει να αλλάξει». 

Ζήτησε δε να προσχωρήσουν στη συγκεκριμένη λογική τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς διακατέχονται από ανάλογους προβληματισμοί. «Η κεντροαριστερά είναι μια παραλλαγή απέτυχε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και άφησε πίσω της πολλά προβλήματα», τόνισε και διευκρίνισε ότι δεν είναι σοβαρή η αναπαραγωγή από ΜΜΕ πληροφοριών για «δήθεν τραπέζια, δείπνα, νέο κόμμα».

«Γι' αυτό και πολλές φορές δεν συμμετέχω. Συμμετέχω σε πολλές συζητήσεις και μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου», προσθέτοντας πως «θέση στη νέα Αριστερά έχουν όλοι. Και το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες κινήσεις. Πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η γενιά η δική μου πρέπει να βάλει πλάτη και να εμφανιστεί μια νέα γενιά προσώπων που εμείς θα στηρίξουμε για να έρθουν μπροστά».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης