Βουλή: «Αναταράξεις» στον κυβερνητικό συνασπισμό για το φόρο στο κρασί

Βουλή: «Αναταράξεις» στον κυβερνητικό συνασπισμό για το φόρο στο κρασί

Απόσυρση της διάταξης για το κρασί ζήτησε ο Χρήστος Μπγιάλας - Αποφεύγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν για το πολυνομοσχέδιο

Βουλή: «Αναταράξεις» στον κυβερνητικό συνασπισμό για το φόρο στο κρασί
Την τακτική της «λευκής απεργίας» ακολουθούν οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν στη Βουλή για το νέο πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τον επώδυνο συμβιβασμό της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς, τον ειδικό φόρο στο κρασί και την αυστηροποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει να μιλήσουν κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, παρά την ολομέτωπη επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι συνάδελφοί τους της αντιπολίτευσης, που τους υπενθυμίζουν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι στις επιτροπές που συνεδριάζουν για το πολυνομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 75 βουλευτές!

Επίσης, επί συνόλου 26 βουλευτών, που είχαν ζητήσει να παρέμβουν επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, περιλαμβάνονταν τα ονόματα μόνο των Χρήστου Μπγιάλα, Γιώργου Ουρσουζίδη, Γιάννη Θεοφύλακτου και Νίνας Κασιμάτη, ενώ από τους ΑΝΕΛ μόνο ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος «τόλμησε» να εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών.

Μάλιστα, ο κ. Μπγιάλας ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για το φόρο στο κρασί.

«Είναι μικρή η επιβάρυνση, αλλά για ψυχολογικούς λόγους πρέπει να αποσυρθεί. Τα 30 λεπτά στη φιάλη δεν πρέπει να μπουν. Αυτά τα χρήματα μπορούμε να τα πάρουμε, αν τα βάλουμε στο ουίσκι, τη βότκα και το τζιν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπγιάλας δημοσιοποιώντας όσα αναφέρουν δεκάδες βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, εξέφρασε έντονους προβληματισμούς για την ίδια ρύθμιση.

Στους αντιδρώντες για τη φορολόγηση του κρασιού προστέθηκε και ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ, αν και, όπως έσπευσε να επισημάνει, «δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε υπερβολικό το μέτρο φορολόγησης του κρασιού και πρόσθεσε «ε, όχι ρε παιδιά και το κρασί. Δεν έχετε να κερδίσετε πολλά. Υπάρχουν τα τσιγάρα, τα ποτά, όπως ουίσκι και βότκα. Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να το δείτε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης