Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης: Πότε αρχίζει η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του

Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης: Πότε αρχίζει η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του

Αναφορικά με την πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως, έως τώρα, έχει εγγραφεί ο διπλάσιος αριθμός εργαζόμενων συνταξιούχων από τα αντίστοιχα περσινά νούμερα

tsakloglou_main_big
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στο One Channel προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση, ώστε το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) να ξεκινήσει την αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του.

Όπως είπε, «στο ΤΕΚΑ έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 350.000 άτομα και σχεδόν 150.000 επιχειρήσεις, που τους απασχολούν, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια είναι ακόμη σχετικά χαμηλά, περίπου 140 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνει με γοργούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή, προετοιμάζεται το default χαρτοφυλάκιο για τους ασφαλισμένους του ΤΕΚΑ και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα φέρουμε σύντομα στη Βουλή, για να μεταφερθούν τα κεφάλαια του Ταμείου από το Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος και να ξεκινήσει η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του ΤΕΚΑ».

Αναφορικά με την πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως, έως τώρα, έχει εγγραφεί ο διπλάσιος αριθμός εργαζόμενων συνταξιούχων από τα αντίστοιχα περσινά νούμερα.

«Αναμέναμε αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων συνταξιούχων όχι τόσο γρήγορα και όχι τόσο μεγάλη. Ήδη, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, το νούμερο των ατόμων τα οποία έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του φορέα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους έχει ξεπεράσει τις 80.000 ενώ, μέχρι και την περσινή χρονιά, τα άτομα τα οποία ήταν δηλωμένα ως εργαζόμενοι συνταξιούχοι ήταν περίπου 36.000».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση

Συνελήφθη 52χρονος διευθυντής λυκείου στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης

Πρώτη μείωση των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ έπειτα από 6 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης