Κουρουμπλής: Ας αναλάβουν οι Ευρωπαίοι την ευθύνη να οδηγήσουν τα πράγματα σε ρήξη

Κουρουμπλής: Ας αναλάβουν οι Ευρωπαίοι την ευθύνη να οδηγήσουν τα πράγματα σε ρήξη

«Είμαι κατά των εκλογών. Ο ελληνικός λαός επέλεξε εμάς για κυβέρνηση. Δεν θα ούτε κάνουμε χιλιοστό πίσω στις δεσμεύσεις μας», είπε ο υπουργός Υγείας

Κουρουμπλής: Ας αναλάβουν οι Ευρωπαίοι την ευθύνη να οδηγήσουν τα πράγματα σε ρήξη
Για τις ελλείψεις στην Υγεία αλλά και τις πιέσεις των δανειστών κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις της.

«Το σύστημα της Υγείας καταρρέει από έλλειψη προσωπικού. Αλλοι έφυγαν γιατί μειώθηκαν οι μισθοί, άλλοι γιατί φοβήθηκαν τις πρόωρες συντάξεις. Εμείς σαν κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό. Η αλήθεια σε αυτή τη διαπραγμάτευση βγαίνει τώρα. Οι Γερμανοί λένε ότι η Ελλάδα ζει με παραπάνω από αυτά που παράγει. Οι Θεσμοί μου έστειλαν 22 ερωτήματα. Μου ζητούν να κάνω μειώσεις στις δαπάνες και να αυξήσω τη συμμετοχή. Λοιπόν τους ξεκαθαρίζω ότι όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση αύξηση στην συμμετοχή δεν θα υπάρξει». 

Κλείσιμο
Στην ερώτηση αν δεν υπάρξει λύση, η λύση να είναι προσφυγή στις κάλπες ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Είμαι κατά των εκλογών. Ο ελληνικός λαός επέλεξε εμάς για κυβέρνηση. Ας αναλάβουν οι Ευρωπαίοι την ευθύνη να οδηγήσουν τα πράγματα σε ρήξη». 

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης και στις τεράστιες ελλείψεις που έχουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας: «Το υπουργείο Υγείας διαχειρίζεται προϋπολογισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν δεν υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης στο τέλος του χρόνου θα προκύψουν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα. Από τον Σεπτέμβριο τα νοσοκομεία δεν πληρώνουν τους προμηθευτές. Αυτά αφορούν τα ληξιπρόθεσμα και όχι τα τρέχοντα. Δεν λείπουν είδη εξαιτίας περικοπών που έκανε η τωρινή κυβέρνηση, όλα αυτά είναι θέματα προηγούμενων κυβερνήσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης