Bild: Ποιος μπλοφάρει στο μεγάλο ελληνικό πόκερ;

Bild: Ποιος μπλοφάρει στο μεγάλο ελληνικό πόκερ;

Είτε η αισιοδοξία του Τσιπρα είναι δικαιολογημένη είτε μία μπλόφα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στους δανειστές, γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα

Bild: Ποιος μπλοφάρει στο μεγάλο ελληνικό πόκερ;
«Ποιος μπλοφάρει στο μεγάλο ελληνικό πόκερ;», γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" απεικονίζοντας σε άρθρο στην ιστοσελίδα της τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Ο χρόνος λιγοστεύει για την Αθήνα και η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Η μία πλευρά εκφράζει την αισιοδοξία όχι όμως και η άλλη», αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αποτυπώνοντας το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους για την αισιοδοξία όσον αφορά τη σύναψη της συμφωνίας.
  
Κλείσιμο
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία την ώρα που η Ε.Ε και η ΕΚΤ το διαψεύδουν. Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως η Κομισιόν η ΕΚΤ αλλά και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, δια στόματος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν επιβεβαιώνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο συμφωνίας με την Ελλάδα», επισήμανε από την πλευρά του, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, λίγο μετά τις δηλώσεις του Τσίπρα. Για την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, κάποιος από τα δύο μέρη μπλοφάρει. Τσίπρας και Βαρουφάκης εμφανίζονται σε άλλη φωτογραφία που κοσμεί το επίμαχο άρθρο και η οποία επελέγη από την γερμανική εφημερίδα για να δείξει, μάλλον την ευφορία που επικρατεί στην Αθήνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων .

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο κάλεσε τους συμπατριώτες του να μείνουν ήρεμοι για ότι κι αν ακούσουν. Είτε η αισιοδοξία του είναι δικαιολογημένη είτε μία μπλόφα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στους δανειστές, παραμένει ασαφές το τι ακριβώς συμβαίνει», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.  

Focus: «Η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία με τους πιστωτές των Αθηνών να εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα».
 
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαψεύδει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηνών και δανειστών δεν έχουν προχωρήσει πολύ", δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, ως απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού» επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό.  

«Αθήνα και πιστωτές δεν έχουν συμφωνήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και να αποφύγει η χώρα την επαπειλούμενη χρεοκοπία», γράφει το "Focus". Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων την ώρα που η Κομισιόν έκανε λόγο για αρκετά  θέματα που εκκρεμούν. Αλλά και ο υπουργός Οικονομιkών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο "ΑRD" ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει πολύ. «Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει λεπτομέρειες...», γράφει το περιοδικό "Focus".  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης