Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία

Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία

Δεν υπογράφουμε μνημόνιο σε καμία περίπτωση τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία
«Διαβεβαιώνουμε το λαό ότι κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Θέλουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθούν τα κοινά σημεία για να μη μας κατηγορήσει κανείς ότι είμαστε και εμμονικοί σε κάποια σημεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαι» τόνισε πως η κυβέρνηση  «ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μνημόνιο». 

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό «όπλο» το δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης αφού διευκρίνισε ότι είναι θετικά διακείμενος στην έννοια του δημοψηφίσματος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης να καταφύγει σε μια τέτοια λύση. 

«Η ξεκάθαρη εντολή που λάβαμε στις 25 Γενάρη ήταν δημοψηφισματικού χαρακτήρα», τόνισε προσθέτοντας «ο λαός εκφράστηκε και έχουμε δεσμεύεις απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δεν θα τραυματίσουμε την αξιοπιστία μας». Τέλος τόνισε ότι «μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους, έχουμε σκοπό να περάσουμε αυτά που θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν πάρουμε αυτά που ζητάμε».

«Δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση Βαρουφάκη.  Ο κ. Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Βάζει για πρώτη φορά τις αγωνίες του Έλληνα και του Ευρωπαίου πολίτη στο τραπέζι, είναι χαρισματικός κι αυτό ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο υπουργός μιας χώρας, είμαστε τυχεροί που μας εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης.

Σχολιάζοντας την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπό του η λαϊκή ενότητα. 

Παράλληλα τόνισε ότι ο Juncker είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά και τον προβληματισμό του για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης