Ο Ντινόπουλος, ο Μιχελάκης και… η Δούρου

Ο Ντινόπουλος, ο Μιχελάκης και… η Δούρου

Η τοποθέτηση του κ. Ντινόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών βασίζεται στο γεγονός ότι ο πρώην δημοσιογράφος διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία σε μια περίοδο που θα χρειαστεί διεκδίκηση για τα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια που αφορούν στην τοπική Αυτοδιοίκηση

Σαράντα χρόνια "ΣΤΟΑ"
Ο Ντινόπουλος, ο Μιχελάκης και… η Δούρου
Αλλαγή φρουράς συντελέστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ανασχηματισμού. Ο Γιάννης Μιχελάκης όχι μόνο αποχωρεί από το υπουργείο, αλλά εγκαταλείπει, επίσης, το κυβερνητικό σχήμα και επιστρέφει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Η αντικατάστασή του από τον Αργύρη Ντινόπουλο ήταν κάτι που δεν αναμενόταν, δεδομένου ότι το όνομα του «γαλάζιου» βουλευτή δεν είχε διαρρεύσει σχεδόν μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης από τη Σοφία Βούλτεψη.

Κλείσιμο
Στο επιτελείο του κ. Μιχελάκη φαίνεται ότι διατηρούν την ψυχραιμία τους, αν και δεν αναμενόταν η ολική απομάκρυνσή του. Ο μέχρι και σήμερα υπουργός κατά την καθιερωμένη «παράδοση – παραλαβή» αναμένεται να αναφερθεί στο έργο του στην κυβέρνηση, ενώ συνεργάτες του εκτιμούν πως δεν θα αφήσει αιχμές για την απομάκρυνσή του.

Ο κ. Μιχελάκης φαίνεται ότι πλήρωσε την αποδοκιμασία του κ. Σγουρού, την κρίσιμη δεύτερη εβδομάδα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν ο κ. Κουμουτσάκος αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο και η Νέα Δημοκρατία στήριξε τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο.

Η τοποθέτηση του κ. Ντινόπουλου στο συγκεκριμένο υπουργείο βασίζεται στο γεγονός ότι ο πρώην δημοσιογράφος διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία σε μια περίοδο που θα χρειαστεί διεκδίκηση για τα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια που αφορούν στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, στο υπουργείο Εσωτερικών «τρέχει» ο έλεγχος σε δημοτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό εξέταση για συγχώνευση ή λουκέτο.

Ήδη έχουν υπάρξει σχετικές συμφωνίες με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ωστόσο η αλλαγή του χάρτη των δημάρχων, μετά τις πρόσφατες εκλογές, μπορεί να σημάνει και την αλλαγή διαθέσεων από την πλευρά του φορέα εκπροσώπησης των αρμόδιων τοπικών αρχόντων.    

Επιπλέον παράγοντες τις τοπικής αυτοδιοίκησης υπενθυμίζουν την κόντρα του κ. Ντινόπουλου με την νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττική, Ρένα Δούρου. Η κόντρα των δύο έχει εκδηλωθεί στο παρελθόν με έντονο τρόπο ακόμα και στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ο κ. Ντινόπουλος, για πολλούς μέσα στο κόμμα του, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην κυρία Δούρου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση να δώσει το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο διοίκησης, για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη Περιφέρεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης