Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την κόντρα με τον Άδωνι για τα νοσήλια των 25 ευρώ

Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την κόντρα με τον Άδωνι για τα νοσήλια των 25 ευρώ

«Να βρει στα "Ζάππεια" τα "ισοδύναμα" που επικαλείται ο υπ. Υγείας» - Τι απαντά ο Άδωνις

Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την κόντρα με τον Άδωνι για τα νοσήλια των 25 ευρώ
Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την επιβολή «εισιτηρίου νοσηλείας», ύψους 25 ευρώ, στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι θα επιμείνει στην απόσυρση του μέτρου, αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Κλείσιμο
Αντικρούοντας τη θέση του κ. Γεωργιάδη ότι το Κίνημα αντιτίθεται σε μία διάταξη, την οποία έχει ψηφίσει στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι ο νόμος με τον οποίο καθιερώθηκε η σχετική επιβάρυνση ψηφίστηκε ως ένα άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντας, έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει στον υπουργό Υγείας ζήτημα επανεξέτασης της επιβολής των 25 ευρώ, το οποίο «όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε ΜΜΕ έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους "έχοντες και κατέχοντες" θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια».

«Ας σταματήσει λοιπόν να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τη φθηνή δικαιολογία ότι η διάταξη αυτή είχε ψηφισθεί πριν από ένα χρόνο» συμπληρώνεται.

Το Κίνημα αναφέρει ακόμη ότι «και άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί στη Βουλή, επανεξετάστηκαν και άλλαξαν από την ίδια την κυβέρνηση» και φέρει ως παράδειγμα την απόφαση για τη μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων και την πρόσφατη απόφαση για μη περικοπή του ΕΚΑΣ στους βαριά ανάπηρους. «Εκτός» συνεχίζει, «εάν επανεξετάζονται μόνο τα θέματα που κρίνει κατά το δοκούν η ΝΔ».

«Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι υπάρχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το 2014 είναι χρονιά αποκατάστασης αδικιών, πρέπει να το εννοούμε και απόλυτα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει πως «δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό των προσπαθειών του και κυρίως των θέσεων και των προτάσεών του».

Με σκληρό ύφος, δε, τονίζει: «Τα "ισοδύναμα" που επικαλείται ο κ. υπουργός ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα "Ζάππεια" που χάθηκαν».

«Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ στήριξε πρόσφατα και την εξοικονόμηση πόρων στην Υγεία τόσο με τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, όσο και με τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ. Ας αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους» επισημαίνει και κλιμακώνει την επίθεσή του στον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας: «Και όταν δηλώνει δημοσίως ότι η διαμάχη του 25ευρου είναι για "τρίχες", ας σκεφτεί το πόσο "τρίχες" θα το θεωρήσει ένας άνεργος, ένας φτωχός που έχει ανάγκη».

Η κριτική του Κινήματος στρέφεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα έκανε λόγο για «τζάμπα μάγκες στο ΠΑΣΟΚ». «Αντί να κάνει τον "τζάμπα τιμητή των πάντων", ας μας πει τη συνολική πρότασή του για τον τομέα της υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ γνωστοποιεί ότι θα επαναφέρει και θα επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας που είχε πρόσφατα καταθέσει, για τους ανάπηρους, τους ανασφάλιστους που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και τους υπερήλικες που δεν δικαιούνται σύνταξη.

Γεωργιάδης: Δεν έχω καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ

Πάντως, ερωτηθείς για το ζήτημα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν έχει απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και -όπως τόνισε- δεν θέλει να έχει.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του λέγοντας πως το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία είναι ψηφισμένος νόμος ο οποίος, όπως τόνισε, δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση.

«Όπως ο νόμος έχει ψηφιστεί, δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση αλλά ήταν ένα μέτρο που αυτόματα θα λειτουργούσε από την 1/1/14, οριζόντια και καθολικά και θα έπρεπε να βαρύνει τους πάντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Με δική μας απόφαση, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προχωρήσαμε σε εξαιρέσεις από το καθολικό μέτρο. Και έτσι εξαιρέθηκαν οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% κλπ».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης