ΠΑΣΟΚ: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις εβδομάδες διδασκαλίας του πανεπιστημιακού εξαμήνου

ΠΑΣΟΚ: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις εβδομάδες διδασκαλίας του πανεπιστημιακού εξαμήνου

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά, επίσης, την επανατοποθέτηση 1.864 καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και την κάλυψη 1.400 κενών εκπαιδευτικών σε δημοτικά και γυμνάσια

ΠΑΣΟΚ: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις εβδομάδες διδασκαλίας του πανεπιστημιακού εξαμήνου
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος για τις εβδομάδες διδασκαλίας προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να διασφαλισθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης». 

Παράλληλα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Συμβουλίων Διοίκησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και ζήτησε να συνεχισθεί και να κατοχυρωθεί στην πράξη απέναντι σε οιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσής τους.

Στη συνάντηση τέθηκε ακόμα το θέμα της επανατοποθέτησης σε κενές θέσεις των 1.864 καθηγητών τεχνικών λυκείων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013. 

Διαπιστώθηκε, τέλος, ότι προχωρά άμεσα η διαδικασία για την τοποθέτηση 1.400 δασκάλων και καθηγητών σε κενές θέσεις δημοτικών και γυμνασίων, στα δημόσια ΙΕΚ και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων. 
Κλείσιμο

Αντίθετα εκκρεμεί η υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την τοποθέτηση υπαλλήλων του υγειονομικού τομέα (γιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί κλπ) σε κενές θέσεις του Ε.Σ.Υ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης