Βενιζέλος: Ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων

Βενιζέλος: Ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων

«Καθυστερημένη η αντίδραση κατά της ΧΑ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε «πολιτική» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Μίλησε για τεχνητή δημοσκοπική πόλωση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

 Έναρξη για τη Μουσική Σκηνή Αυλαία
Βενιζέλος: Ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων
Την ανάγκη δημιουργίας «καθαρού μετώπου κατά του ναζισμού και υπέρ της Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση «να σταματήσει τα μισόλογα, τους συμψηφισμούς και τους αντιπερισπασμούς».

Πάντως, υποστήριξε ότι η επικείμενη υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ αποτελεί «καλό οιωνό», ενώ τόνισε ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου ήρθε καθυστερημένα.

Κλείσιμο
«Θέσαμε το ζήτημα της αντιμετώπισης του ναζισμού πριν από 15 μήνες, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και πολιτική βούληση. Κυριάρχησαν και κυριαρχούν μικροπολιτικά κριτήρια. Επρεπε να χυθεί αίμα αθώου, να υπάρξει πολιτική δολοφονία».

Υποστήριξε ότι έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα αντιμετώπισης της ΧΑ και προστασίας της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης, ενώ επισήμανε ότι έχει ήδη ζητήσει να υπάρξει δέσμη θεσμικών μέτρων (αλλαγή Κανονισμού της Βουλής, αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κ.ά.).

Επισήμανε δε: «Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε τη βία, πολιτική και κοινωνική, κάθε μορφής και προέλευσης. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία».

Υποστήριξε ότι «η βία δεν οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων, που είναι ανιστόρητη, αλλά στο ένα άκρο», ενώ επέκρινε και τη ΝΔ, λέγοντας: «Είναι αστείο να συνδέεται η συζήτηση για τους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου με την τεχνητή δημοσκοπική πόλωση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ υπό τις ευλογίες των μπόνους του εκλογικού νόμου».

Πρόσθεσε δε ότι «απαιτείται ενιαίο και αρραγές θεσμικό και κοινοβουλευτικό μέτωπο, το οποίο υπονομεύεται από τη διμέτωπη αντίδραση κατά της ΧΑ και κατά του Μνημονίου».

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι «είναι θεμιτές οι διαφωνίες για την οικονομία και την ανάπτυξη», την κατηγόρησε όμως ότι στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζεται «δήθεν σκληρή», αλλά, όταν πηγαίνει στο εξωτερικό, «ορισμένοι σπεύδουν και συμπεριφέρονται με τρυφερότητα και γλυκύτητα σε όποιον αξιωματούχο πετύχουν μπροστά τους... και καταλαβαίνετε τι εννοώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης