Όλη η οικογένεια Καραμανλή (πλην Κώστα) στις Βρυξέλλες

Όλη η οικογένεια Καραμανλή (πλην Κώστα) στις Βρυξέλλες

Εκδήλωση για την «αναγκαιότητα της Ευρώπης» στο κεντρικότερο σημείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη λεγόμενη πασαρέλα που έχει λάβει το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στρασβούργο. Η πρωτεύουσα των ποδηλάτων στην Ευρώπη
Όλη η οικογένεια Καραμανλή (πλην Κώστα) στις Βρυξέλλες
Στη γέφυρα Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο κεντρικότερο σημείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου ενώνονται τα κτίρια Σπινέλι και Σπάακ πραγματοποιείται σήμερα εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ονοματοδοσία του «espace» προς τιμήν του πολιτικού ο οποίος έβαλε την Ελλάδα στην πρώην ΕΟΚ και σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 16:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, στον τρίτο όροφο του συμπλέγματος κτιρίων του ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «η αναγκαιότητα της Ευρώπης», η οποία συνδιοργανώνεται από τα ιδρύματα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και Konrad Adenauer-Stiftung έπειτα από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Κλείσιμο

Επτά μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 κι ενώ τα 20 εκατομμύρια των ανέργων σε όλη την Ευρώπη υπενθυμίζουν ότι η οικονομική κρίση ούτε έχει ελεγχθεί ούτε υποχωρεί, το θέμα της εκδήλωσης στη γέφυρα Καραμανλής του ευρωκοινοβουλίου μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Με τις ομιλίες τους ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου (και προαλειφόμενος για νέος πρόεδρος της Κομισιόν) Μαρτιν Σουλτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος προϋπολογισμού Λεβαντόφσκι και η Ελληνίδα επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν γιατί –κατά την άποψή τους- οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να στρέψουν την πλάτη στους ευρωσκεπτικιστές και να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να δυναμώσουν το ευρωπαϊκό εποικοδόμημα.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει Μπαγκλαντές, η Ευρώπη είναι το βασικό κοινωνικό μοντέλο», είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου σε δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας το ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής εν όψει της εκδήλωσης μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 15 ετών από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ και 10 ετών από την ονοματοδοσία της γέφυρας που ενώνει τα δύο κεντρικά κτίρια του ευρωκοινοβουλίου προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με μάλλον κυνικό τρόπο, η κυρία Γιαννάκου επιχειρηματολόγησε γιατί ακόμη και μέσα στην κρίση η λύση δεν είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η ενίσχυση του οικοδομήματος των 28 κρατών μελών. «Λέμε για το γεγονός ότι λόγω της κρίσης τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας μεταναστεύουν στην Γερμανία, τη Φινλανδία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναζητώντας εργασία. Σκεφτείτε να μην υπήρχε η ελευθερία μετακίνησης και να χρειαζόταν ειδική έγκριση για κάθε ένα νέο που θέλει να μεταναστεύσει για παράδειγμα στη Γερμανία...», είπε η κυρία Γιαννάκου θέλοντας να καταδείξει το γεγονός ότι ο κοινός ευρωπαϊκός χώρος προσφέρει ευκαιρίες.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι για τη σημερινή κρίση και το γεγονός ότι δεν συνεχίζονται «τα 50 χρόνια ευημερίας» φταίνε πρωτ’ απ’ όλα οι κυβερνήσεις, επιχειρηματολόγησε όμως ότι χρειάζονται αποφασισμένες ηγεσίες που θα λάβουν αποφάσεις κι ότι η Ευρώπη δεν ανήκει σε λαϊκιστικά μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής ούτε και στην άκρα αριστερά.

Επικαλούμενη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος όπως είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ «πολλά λόγια δεν έλεγε» αλλά έδινε το παράδειγμα με τον τρόπο ζωής του, η Μαριέττα Γιαννάκου υποστήριξε πως έχει τεράστια σημασία η συνέχιση της προσπάθειας.

Εκπροσωπώντας την οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο αδελφός του ιδρυτή της ΝΔ Αχιλλέας που επίσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι η ΕΕ τίμησε μια μικρή χώρα και τον ιστορικό ηγέτη της χώρας δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του ευρωκοινοβουλίου δίπλα στα ονόματα του Ουίνστον Τσόρτσιλ και του Ρομπέρ Σουμάν.

Από τις Βρυξέλλες λάμπει διά της απουσίας του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ με αφορμή την εκδήλωση προς τιμήν του ιδρυτή της ΝΔ στις Βρυξέλλες έχουν μεταβεί μεταξύ άλλων οι κύριοι Βαρβιτσιώτης, Παλαιοκρασσάς, Χριστοδούλου, Αναστασόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος Καραμανλή καθηγητής Σβολώπουλος, ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή Κωνσταντίνος και σήμερα αναμένεται ο πρωθυπουργός ο οποίος θα μιλήσει ενώπιον του Γερμανού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για την ελληνική προεδρία και την αναγκαιότητα της Ευρώπης. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται στις Βρυξέλλες περίπου στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) και θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ιδρύματος Καραμανλής και πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη με τον οποίο θα συνταξιδεύσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης