Συνδικαλιστικός κλοιός και αγωνία για διαρροές

Συνδικαλιστικός κλοιός και αγωνία για διαρροές

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την ψηφοφορία της ερχόμενης Τρίτης στη Βουλή που θα συνεδριάσει υπό τον κλοιό διαδηλωτών

Συνδικαλιστικός κλοιός και αγωνία για διαρροές
«Φωτιές» ανάβει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα και πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ. 

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για να ματαιώσουν την έγκριση των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι το ένα μέτωπο που βρίσκει απέναντί της η κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την τύχη που μπορούν να έχουν στη Βουλή οι επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τις απολύσεις στο δημόσιο αλλά και την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για αρκετές κατηγορίες πολιτών.  

Κυβερνητικές πηγές εμφανιζόταν βέβαιες ότι το νομοσχέδιο θα γίνει δεκτό επί της αρχής, δεν έκρυβαν, ωστόσο, την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κάποια από τα επίμαχα άρθρα, όπως αυτά για την κινητικότητα στο δημόσιο με την κατάργηση των σχολικών φυλάκων ή τη μεταφορά στην ΕΛΑΣ των εργαζομένων στη δημοτική αστυνομία να συναντήσουν οργανωμένη αντίδραση βουλευτών και εν τέλει να μην περάσουν.

Με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται στους 155 βουλευτές (127 η ΝΔ και 28 το ΠΑΣΟΚ) και, όπως λέγεται στους διαδρόμους της Βουλής, «αρκούν μόνον οι πρώην δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να μην περάσει το άρθρο για την δημοτική αστυνομία».  

Η κοινοβουλευτική συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης, στην οποία αναμένεται να γίνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει υπό τον κλοιό διαδηλώσεων που ετοιμάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει γενική απεργία, ενώ για το βράδυ της ίδιας μέρας προγραμματίζεται συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Το χορό των κινητοποιήσεων έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ να έχουν καταλήψεις σε αρκετά δημαρχεία όλης της χώρας που δεν λειτουργούν.

Σε απεργιακή εγρήγορση επίσης βρίσκονται οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, καθώς η διοίκηση της ΟΛΜΕ –που ελέγχεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν βρήκε «κοινή γλώσσα» με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τις αλλαγές στα τεχνικά λύκεια και την κατάργηση πολλών ειδικοτήτων που θα οδηγήσουν εκτός δημοσίου εκπαιδευτικούς.     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης