«Σέρβος» ο Ρέιφ Φάινς του Άγγλου ασθενή

«Σέρβος» ο Ρέιφ Φάινς του Άγγλου ασθενή

Ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρέιφ Φάινς πήρε τη σερβική υπηκοότητα - Αυτή την περίοδο σκηνοθετεί στο Βελιγράδι ταινία για τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ

«Σέρβος» ο Ρέιφ Φάινς του Άγγλου ασθενή
Τον Άγγλο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ρέιφ Φάινς τίμησε η κυβέρνηση της Σερβίας. Του έδωσε τη σερβική υπηκοότητα, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, τα οποία επικαλούνται απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα.

Ο Φάινς σκηνοθετεί αυτή την περίοδο στη σερβική πρωτεύουσα ταινία με θέμα τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή κλασικού μπαλέτου και χορογράφου, Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Τα γυρίσματα άρχισαν στις 31 Αυγούστου στην έδρα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βελιγραδίου. Επίσης, το 2010 ο Άγγλος ηθοποιός είχε γυρίσει στη Σερβία την ταινία «Coriolanus» με την οποία έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης. 

Κλείσιμο
Ο Ρέιφ Φάινς στις 23 Ιουνίου ήταν επίσημος καλεσμένος στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, στο Βελιγράδι.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει εμφανιστεί και πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όπως: Η Λίστα του Σίντλερ (Schindler's List, 1993), Ο Άγγλος Ασθενής (The English Patient, 1996), Η Καμαριέρα (Maid in Manhattan, 2002), Κόκκινος Δράκος (Red Dragon, 2002), Ο Επίμονος Κηπουρός (The Constant Gardener, 2005) και στις ταινίες Χάρι Πότερ ως Λόρδος Βόλντεμορτ. Το 2012 εμφανίστηκε στην 23η ταινία Τζέιμς Μποντ με τίτλο Skyfall και το 2014 πρωταγωνίστησε στην ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης