Συνάντηση Κοντονή με τον πρόεδρο Αρείου Πάγου και τους νέους αντιπροέδρους

Συνάντηση Κοντονή με τον πρόεδρο Αρείου Πάγου και τους νέους αντιπροέδρους

Προτάσεις για επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης από τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Συνάντηση Κοντονή με τον πρόεδρο Αρείου Πάγου και τους νέους αντιπροέδρους
Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να υποβάλλει προτάσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης,  άλλα και για την αξιολόγηση των δικαστών, συμφώνησε σήμερα ο  υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με το νέο πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου.           
            
Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου   Βασίλειο Πέππα και τους νέους αντιπροέδρους του Ανωτάτου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου και συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
            
Κλείσιμο
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συμφώνησε με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι έχρι τα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα καταθέσει προτάσεις επί ζητημάτων που έθεσε ο κ. Κοντονής,  μεταξύ των οποίων είναι  πρακτικές επιτάχυνσης των δικών,  η αξιολόγηση  και ο πειθαρχικός  έλεγχος των δικαστικών λειτουργών και η αποτίμηση  της πορείας της Εθνικής Σχολής Δικαστών έως σήμερα.
            
Πάντως, αρεοπαγίτες έκαναν σήμερα λόγω  για διακρίσεις από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης οι οποίες διχοτομούν τον  Άρειο Πάγο και πυροδοτούν αρνητικά το κλίμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Και αυτό γιατί, στην σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν μόνο οι νεοπροχθέντες αντιπρόεδροι και όχι το σύνολο των αντιπροέδρων, όπως είθισται κατά πάγια τακτική σε ανάλογες περιπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης