Ηράκλειο Κρήτης: Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός αρχαιοκάπηλος και χασισοκαλλιεργητής

Ηράκλειο Κρήτης: Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός αρχαιοκάπηλος και χασισοκαλλιεργητής

Βρέθηκαν στο σπίτι του, μεταξύ των άλλων, ένα ακέφαλο πήλινο ανάγλυφο αγαλματίδιο, τέσσερις πήλινοι κρατήρες, τέσσερις πήλινοι λύχνοι, και δύο αμφορείς

Ηράκλειο Κρήτης: Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός αρχαιοκάπηλος και χασισοκαλλιεργητής
Σε δυο πόλους της παρανομίας κινούνταν ένας 51χρονος Αλβανός, όπως αποδείχθηκε από την έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο χωράφι που χρησιμοποιούσε σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων όπου βρέθηκε μια μεγάλη χασισοφυτεία, αλλά και στο σπίτι του και σε μια αποθήκη που διατηρεί όπου κατασχέθηκαν αρχαιότητες!

Οι πληροφορίες για τις ασχολίες του 51χρονου αλλοδαπού αξιοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση με τη βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφαλείας Ηρακλείου. Αρχικά, εντόπισαν το χωράφι, στο οποίο καλλιεργούσε 41 δενδρύλλια κάνναβης με το ύψος ως και ένα μέτρο. Στη συνέχεια, ερεύνησαν το σπίτι και την αποθήκη, όπου βρήκαν 616 σπόρους κάνναβης που δεν είχε προλάβει να φυτέψει.

Κλείσιμο
Όμως, στο σπίτι ανακάλυψαν και ένα μικρό... μουσείο που περιλάμβανε ένα ακέφαλο πήλινο ανάγλυφο αγαλματίδιο ενσωματωμένο σε πήλινη λαξευμένη βάση, τέσσερις πήλινους κρατήρες διαφόρων διαμετρημάτων, δέκα πήλινα τμήματα εκ των οποίων το ένα παριστάνει ανάγλυφη γυναικεία μορφή με κώμη και ένα άλλο το ανάγλυφο εντύπωμα μέλισσας, τέσσερις πήλινους λύχνους διαφόρων διαστάσεων, δυο πήλινους αμφορείς και ένα τμήμα από πήλινο αμφορέα!

Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για να εκτιμηθούν και να χρονολογηθούν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν προέρχονται από λαθρανασκαφές και πού είχαν γίνει αυτές. Ο Αλβανός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που του απήγγειλε κατηγορίες για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης