Άρτα: Εντοπίστηκε εργαστήριο για συσκευασία λαθραίου καπνού

Άρτα: Εντοπίστηκε εργαστήριο για συσκευασία λαθραίου καπνού

Οι άνδρες της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα, βρήκαν το μηχάνημα και το κατέσχεσαν μαζί με δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους πέντε κιλών και 775 γραμμαρίων και άλλες δύο με ακατέργαστα φύλλα καπνού βάρους 955 γραμμαρίων

Άρτα: Εντοπίστηκε εργαστήριο για συσκευασία λαθραίου καπνού
Παράλληλα με τις αγροτικές εργασίες του, συσκεύαζε και διακινούσε αδασμολόγητο καπνό ένας 54χρονος αγρότης ο οποίος είχε εγκαταστήσει στο αγρόκτημά του στο Κομπότι της Άρτας έναν ειδικά διαμορφωμένο τόρνο για τον τεμαχισμό των φύλλων του καπνού που συσκεύαζε!

Οι άνδρες της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα, βρήκαν το μηχάνημα και το κατέσχεσαν μαζί με δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους πέντε κιλών και 775 γραμμαρίων και άλλες δύο με ακατέργαστα φύλλα καπνού βάρους 955 γραμμαρίων. Ο 54χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας που άσκησε σε βάρος του δίωξη για λαθρεμπορία. 

Κλείσιμο


Ο έλεγχος που έκαναν σε δυο Αλβανούς ηλικίας 31 και 38 χρόνων σε περιοχή της Καστοριάς οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., αποκάλυψε ότι είχαν στην κατοχή τους δυο συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους δυο κιλών και 560 γραμμαρίων. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε και εστάλη στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης