Άρειος Πάγος: Με αόριστα τα στοιχεία ζητούν οι Κύπριοι την έκδοση του Μιχάλη Ζολώτα

Άρειος Πάγος: Με αόριστα τα στοιχεία ζητούν οι Κύπριοι την έκδοση του Μιχάλη Ζολώτα

Στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου συζητήθηκε  η έφεση  του Μιχάλη Ζολώτα κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του

Άρειος Πάγος: Με αόριστα τα στοιχεία ζητούν οι Κύπριοι την έκδοση του Μιχάλη Ζολώτα
Αόριστα χαρακτήρισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Αθανάσιος Κατσιρώδης τα στοιχεία με τα οποία οι Κυπριακές αρχές εκζητούν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή  Μιχαλη Ζολώτα προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με την εμπλοκή του Μιχάλη Ζολώτα στις υποθέσεις τους   αποβιώσαντα πρόσφατα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Μεγαλόνησο.

Κλείσιμο
Για το λόγο αυτό ο κ. Κατσιρώδης πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης για 27 Ιανουαρίου 2017, μέχρι να σταλούν από τις Κυπριακές αρχές τα αναγκαία στοιχεία.

Σήμερα, στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου συζητήθηκε  η έφεση  του Μιχάλη  Ζολώτα κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του.

Ο κ. Κατσιρώδης πρότεινε να αναβληθεί η υπόθεση για 27.1.2017  λόγω αοριστίας των στοιχείων της δικογραφίας, προκειμένου οι Κυπριακές αρχές να αναφέρουν αναλυτικά τα έγγραφα τα οποία θεωρούν εικονικά και ετεροχρονισμένα και σύμφωνα με τα οποία επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί το ελεγχόμενο ποσό του ενός 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, υποβλήθηκε αίτημα να αρθούν οι σε βάρος του εφοπλιστή περιοριστικοί όροι, αλλά οι αρεοπαγίτες είπαν ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί όταν θα εκδοθεί  η σχετική απόφαση.

Το Ποινικό Τμήμα επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του

Ο 42χρονος εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας είχε συλληφθεί (21.10.2016) βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος των κυπριακών Αρχών μέσα στο κτίριο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εις βάρος του εντάλματος σύλληψης.

Ο εφοπλιστής, κατά τις κυπριακές Αρχές φέρεται ότι λειτουργούσε ως συνεργάτης  του   Ανδρέα Βγενόπουλου.

Αναλυτικότερα, ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές μαζί με τον  Ανδρέα Βγενόπουλο και άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG.

Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1.000.000 ευρώ στον πρώην διοικητή από την εταιρεία Focus του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, που όμως στην ουσία ήταν χρήματα του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης