Μυστηριώδης ιεροσυλία σε δυο ναούς της Κεφαλονιάς

Μυστηριώδης ιεροσυλία σε δυο ναούς της Κεφαλονιάς

Πρόκειται για την τρίτη εισβολή ιερόσυλων στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τρεις ημέρες μετά την προηγούμενη, αλλά και μια ακόμη στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Ρακαντζή

Μυστηριώδης ιεροσυλία σε δυο ναούς της Κεφαλονιάς
Προβληματισμό και απορίες έχει προκαλέσει στο Αργοστόλι η τρίτη εισβολή ιερόσυλων στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τρεις ημέρες μετά την προηγούμενη, αλλά και μια ακόμη στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Ρακαντζή. Στη δεύτερη εκκλησία, μάλιστα, ο δράστης άφησε πολύτιμα ίχνη.

Ο εισβολέας δεν γνώριζε, πιθανότατα, ότι στο ναό υπήρχε κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις του και το οπτικό υλικό εξετάζεται από τους ειδικούς της Ασφάλειας. Χωρίς να τον αντιληφθεί κάποιος, τρύπωσε στην εκκλησία το πρωί της Πέμπτης και άρχισε να ρίχνει στο δάπεδο κειμήλια, να σπάζει τις προθήκες των εικόνων και την λειψανοθήκη του Αγίου Παναγή Μπασιά, ενώ πέταξε στο έδαφος την θήκη με τα λείψανα και αυτά του Αγίου Νεκταρίου.

Κλείσιμο
Ο δράστης άρπαξε κάποια τιμαλφή και τάματα από διάφορες εικόνες, όμως δεν πείραξε τα πλήθος πανάκριβα αφιερώματα πιστών που ήταν τοποθετημένα στην εικόνα του Αγίου Νικολάου! Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο ιερόσυλος δεν έχει σχέση με τις δυο προηγούμενες κλοπές στο πρόσφατο παρελθόν, όταν στόχος ήταν το παγκάρι του ναού.

Ένα 24ωρο αργότερα, ο ίδιος (πιθανότατα) ιερόσυλος εισέβαλε και στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Ρακαντζή στο Αργοστόλι, όπου και εκεί έσπασε το τζάμι από το εικόνισμα της Παναγίας και άρπαξε χρυσαφικά και άλλα αφιερώματα. Και σ’ αυτό το ναό υπήρχε κλειστό κύκλωμα που κατέγραψε τον εισβολέα, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε από τα σπασμένα τζάμια και άφησε πίσω του κηλίδες αίματος που έδωσαν το γενετικό υλικό τους στις αρχές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης