Ο 2ος τόμος για το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι στο ΘΕΜΑ

Ο 2ος τόμος για το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή 15 Μαίου, το ΘΕΜΑ σας προσφέρει τον δεύτερο από τους δύο  πολυτελείς συλλεκτικούς τόμους δίγλωσσων λευκωμάτων, που δεν πρέπει να λείψουν από κανένα σπίτι

Ο 2ος τόμος για το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι στο ΘΕΜΑ

Ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, το «δικό μας» μουσείο, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αυτή την Κυριακή γίνεται «κτήμα» όλων μας, μέσα από δύο πολυτελείς εκδόσεις φωτογραφικών λευκωμάτων.





Κλείσιμο


Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που έχει ήδη τιμηθεί με πέντε βραβεία, θεωρείται επίτευγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, αφού αναδεικνύει τα μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας γλυπτικής, που αποτελούν τεκμήρια του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας.


Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με εξαιρετικές καινοτομίες μουσειακής παρουσίασης, προβάλλονται τα αξεπέραστης τέχνης εκθέματα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το αρχιτεκτόνημα. Ακόμα παρουσιάζονται ολόγλυφα αγάλματα από τους τοπικούς μύθους της Αττικής, τα οποία σχετίζονται με τη θεά Αθηνά, καθώς και τις μετόπες με τις ανάγλυφες παραστάσεις από τους μυθικούς αγώνες, ενώ από τη ζωοφόρο έχουμε την ανάγλυφη απεικόνιση ενός γεγονότος από τη ζωή της πόλης, τη γνωστή πομπή κατά την εορτή των Μεγάλων Παναθηναίων, προ τιμήν της θεάς Αθηνάς. Παρόλη την διασπορά των γλυπτών, τα σωζόμενα σήμερα γλυπτά του Παρθενώνα έχουν τοποθετηθεί με τέτοιον αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε να δημιουργούν στον επισκέπτη του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης την ενδόμυχη επιθυμία της συνένωσής τους με αυτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και στο Λούβρο, γεγονός που αποτελεί και αίτημα της πλειονότητας των επιστημόνων και του κοινού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν μην χάσετε τον δεύτερο τόμο των λευκωμάτων, μέσα από τις σελίδες των οποίων, θα απολαύσετε σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτικές πληροφορίες από όλα τα εκθέματα – θησαυρούς του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στα ελληνικά και τα αγγλικά.


Μην το χάσετε! 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης