ΔΟΕ: Τρίωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαρακτηρίζει ως  εμμονή του υπουργείου Παιδείας «να προχωρήσει στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων»

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη
Τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε η ΔΟΕ ζητώντας διορισμούς δασκάλων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαρακτηρίζει ως  εμμονή του υπουργείου Παιδείας «να προχωρήσει στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων» οι οποίοι:

Κλείσιμο
1.Δεν   προβλέπουν,   για   μια   ακόμη   φορά,   μόνιμους   διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
 
2.Ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους   και   απαξιώνουν   το   πτυχίο   και   τα   εργασιακά   δικαιώματα   που
απορρέουν απ’αυτό.

3.Οδηγούν σε κατάργηση εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν τραγικά την προσχολική αγωγή.

Για τον λόγο αυτό  την   Τετάρτη     οι   σύλλογοι   εκπαιδευτικών   σε   όλη   των   χώρα πραγματοποιούν   έκτακτες   γενκές συνελεύσεις, όπου    θα συζητηθεί «η   επίθεση   των κυβέρνησης  έναντι της εκπαίδευσης  και των εκπαιδευτικών μέσα από τις πρόσφατες ρυθμίσεις», όπως επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

Την Πέμπτη    στις 12 το μεσημέρι ο θα πραγματοποιηθεί   συγκέντρωση διαμαρτυρίας   στο   υπουργείο   Παιδείας, ενώ  την  ίδια  ώρα   οι   σύλλογοι εκπαιδευτικών   σε   όλη   τη   χώρα   πραγματοποιούν   ανάλογες συγκεντρώσεις (έδρες περιφερειών, διευθύνσεις εκπαίδευσης).

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων   ανακοινώθηκε  3ωρη στάση   εργασίας   (11.00π.μ.-2.00μ.μ.).  Οι   τοπικοί   σύλλογοι   μπορούν   να
κηρύξουν   ενισχυτικά,   εάν   είναι   απαραίτητο,   διευκολυντικές   στάσεις εργασίας   (8.00.πμ.-11.00π.μ.   ή   2.οομ.μ.-4.οομ.μ.).    
 
Την προηγούμενη εβδομάδα  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας με αιτήματα:

-Την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου.
-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών.
-Μόνιμο   διορισμό   όλων   των   αναπληρωτών   που   εργάζονται   στην εκπαίδευση τώρα.
-Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.
-Απόσυρση   των   απαράδεκτων   ρυθμίσεων   για   τον   ελάχιστο   αριθμό μαθητών   στα   νηπιαγωγεία   που   διαλύουν   το   δημόσιο   νηπιαγωγείο,
καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.
-Κατάργηση την ελαστικής εργασίας.
     
Η συνάντηση με τον  υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη  πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης  καθώς ο κ. Φίλης   απάντησε   ότι   δεν   αλλάζει   το
παραμικρό στο άρθρο για τα νηπιαγωγεία και ότι θα το καταθέσει ως έχει.
      
Δήλωσε  επίσης,  ότι δεν πρόκειται  να αποσύρει  τη διάταξη για την πρόσληψη των αναπληρωτών παρά τη συνολική αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
    
Στη συνάντηση  ο υπουργός  αποκάλυψε τον αριθμό των  εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων,  για το 2016. 20.000 θα είναι ο συνολικός αριθμός
των εκπαιδευτικών που καλύψουν τα  κενά στην εκπαίδευση. Από αυτούς,  όπως τονίσθηκε στη συζήτηση οι 10.000 θα είναι με μόνιμο διορισμό, αν το επιτρέψουν οι θεσμοί, και 10.000 αναπληρωτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης