Οι κρατούμενοι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής «Στο Κόκκινο»

Οι κρατούμενοι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής «Στο Κόκκινο»

Αλλαγές ανακοινώνει αύριο το υπ. Δικαιοσύνης -Βελτίωση στο συσσίτιο και διεύρυνση στο ωράριο των επισκεπτηρίων 

Οι κρατούμενοι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής «Στο Κόκκινο»
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της επανένταξης των ανήλικων κρατουμένων, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αύριο όπου εορτάζεται  σ’ όλες τις φυλακές της χώρας η ημέρα του  Αγίου Ελευθερίου, θα ενημερώσει  τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού ότι  θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Υπενθυμίζεται ότι η εορτή του Αγίου Ελευθερίου  είναι μια ημέρα που σηματοδοτεί την ελευθερία και στρέφει το βλέμμα προς την αποφυλάκιση.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος  Παρασκευόπουλος, θα επισκεφθεί αύριο  τις φυλακές Αυλώνα και θα επιδώσει τους επαίνους στους μαθητές του σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα γνωστοποιήσει αύριο ότι πέραν της βελτίωσης στο συσσίτιο και της διεύρυνσης στο ωράριο των επισκεπτηρίων αναλαμβάνει τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις αυτές  θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς  και έχουν ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις δράσεις αυτές, «επιδιώκεται η ενίσχυση της επανένταξης, μέσα από το άνοιγμα της φυλακής στην κοινωνία, την επαφή των κρατουμένων με την ευρύτερη κοινότητα, καθώς και την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δεσμών επικοινωνίας».

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών,  περιλαμβάνεται και η συμμετοχή των μαθητών  του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  των φυλακών  Κορυδαλλού  στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης